VarkensNieuws

Tönnies verlaagt zeugenprijs fors

Rheda Wiedenbrück – Het Duitse varkensvleesbedrijf Tönnies verlaagt zijn zeugenprijs met ingang van vrijdag tot en met volgende week woensdag met 10 cent naar €1,00 per kilo geslacht-gewicht. De forse prijsdaling is een gevolg van de slechte afzetmogelijkheden voor varkens- en zeugenvlees.

Vleeswarenbedrijven draaien rond de feestdagen aan het einde van het jaar op een lagere capaciteit en hebben zodoende minder zeugenvlees nodig.

De Tönnies-zeugenprijs geldt deze week nog van komende vrijdag tot aanstaande woensdag. Vanaf volgende week gaat die notering gelden van donderdag tot en met de woensdag daaropvolgend. Dat is hetzelfde schema als voor vleesvarkens bij Tönnies.

Het bedrijf noteert deze week voor de eerste keer voor slachtzeugen. Dat is een gevolg van het verschuiven van de notering van de Duitse varkenshoudersvereniging Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch naar dinsdag voor de voorgaande week. Zonder de Tönnies-notering zou Duitsland daardoor geen actuele zeugenprijs voor de lopende week meer hebben.

Beheer
WP Admin