Premium
Frans Timmermans, vice-president van de Europese Commissie, sprak dinsdag met boeren en tuinders in een door LTO Nederland georganiseerd webinar. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Timmermans: consument aan zet in vergroting biosector

Reacties

  1. Bij alle uitspraken over “Beter voedsel en meer biodiversiteit” gaan sprekers steeds uit van De consument die het beleid met de beurs moet belijden en niet alleen met de mond. Hier zit nu net de het probleem, na betaling vaste lasten blijft bij heel veel consumenten geen geld over voor iets extra’s en al helemaal niet als ze ook nog moeten leven van een duurder voedselpakket. Ik krijg steeds meer het idee dat onze politieke kopstukken volkomen in een eigen wereld leven en geen idee meer hebben van de problemen die hun achterban heeft om op een nette manier hun leven te leiden zonder te moeten lijden. Ik weet wel dat als wij onze landbouw gaan “afbouwen” vanwege het klimaat en biodiversiteit etc. zal er meer woeste grond in productie gaan om de armen van voedsel te voorzien.

  2. het gaat er om dat voedsel betaalbaar blijft, niet alleen hier in Nederland maar overal op de wereld.
    dat lukt alleen als er voldoende voedsel is. Het verschil tussen teveel en tekort is erg klein. Ik woon in het Westland en daar werd in vroeger jaren in de winter veel sla geteeld. soms goedkoop, soms duur. die tuinders zeiden toen het verschil tussen teveel en te weinig is maar één kropje sla!

  3. Het gaat er om dat de consument niet met de bek maar met de knip beslist wat er geproduceerd wordt en op welke manier.

  4. Een vos verliest………. Totaal geen vertrouwen in die man. Kontendraaierij om zich zelf in het nieuws te houden.

  5. Met wat Timmermans nu zegt daar heb ik weinig moeite mee, zolang het maar is u vraagt wij draaien. Was de stelling geweest u draaid maar wij vragen niet.Dan hadden wij Timmermans en Brussel een probleem.

  6. Als biologisch maar veel beter wordt betaald komen die boeren vanzelf wel.Maar dan ook niet als er genoeg van is de prijs weer naar beneden draaien en je voor niks die investeringen hebt gedaan,Die geintjes kennen de boeren onderhand wel.

Beheer
WP Admin