Foto: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters VarkensFoto

Te koop: startklaar bedrijf met benodigde vergunningen

In Renswoude (U.) staat een modern, gesloten varkensbedrijf te koop. 2 grote stallen hebben een Groen Label. Er kan 2,7 hectare bijgekocht geworden. Vraagprijs: € 2,65 miljoen.

Meer lezen over agrarisch vastgoed? Check het dossier!

De dorpen Renswoude en Scherpenzeel liggen op 4 kilometer afstand. Snelwegen A12 en A30 zijn dichtbij. Natuurgebieden vormen geen beperking voor de bedrijfsvoering. Mest kan op dit bedrijf 5 maanden opgeslagen worden. De jaarlijkse mestafzet is 6.000 kuub.

Bij het varkensbedrijf hoort ook een eigen weg. Die wordt met enkele buren gedeeld.

Ook is in deze stal ruimte voor 1.920 gespeende biggen (10 afdelingen). Een sterke troef is dat alle bedrijfsgebouwen amper 12 jaar oud zijn. Dat is te merken aan de opzet. De verkoper biedt een modern, gesloten bedrijf aan met veel los- en laadruimte en korte looplijnen.

De rechter stal heeft capaciteit voor 144 kraamzeugen (9 afdelingen) en 394 guste en dragende zeugen (groepshuisvesting, voerligboxen).

In dat geval is wel uitbreiding nodig, want het huidige bouwblok is volgebouwd. Uitbreiding is echter mogelijk. Rechts van de stallen ligt 1,1 hectare, links 1,6 hectare. Van dat oppervlak is 0,9 hectare extra bouwblok . In overleg is die grond eventueel ook te koop.

De linker stal biedt plaats aan 4.252 vleesvarkens en 100 opfokzeugen. Er zijn 21 afdelingen. De vleesvarkensstal is voorzien van Groen Label. Dat geldt overigens ook voor de andere stal. Een koper die extra investeert in luchtwassers, mag zelfs 2 keer zoveel varkens houden.

Het bouwblok is 1,5 hectare. 2 grote stallen uit 2007 bepalen het beeld van het erf. Tussen beide stallen is een lange opslag met voldoende ruimte om dieren te laden en te lossen. Er is een NB-vergunning voor het houden van onder meer 4.252 vleesvarkens, 100 opfokzeugen en 538 zeugen.

In Renswoude (U.) staat een modern, gesloten varkensbedrijf te koop. De vraagprijs is ¬ 2,65 miljoen. De eigenaar heeft geen opvolger. Het bedrijf ligt in een LOG-gebied, in een typische boerenregio met zowel melkvee, varkens, vleeskalveren als akkerbouw. Foto's: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters en Theo Brummelaar

Dit woonhuis is net als de stallen pas 12 jaar oud. Voor meer informatie: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters, Voorthuizen (Gld.).

Het luxe en ruime woonhuis is 248 m² groot en telt onder meer 4 ruime slaapkamers en 2 badkamers.

Beheer
WP Admin