Partner
Foto: Farmdesk RundveePartner

Streef naar voerkosten van 10 cent per liter melk

Meer nog dan voorheen bepalen de voerkosten per kilo melk hoe je toekomst als melkveehouder eruitziet.

De wereld is in de ban van de coronacrisis. Naast het lichamelijke en geestelijke leed gaan helaas de melkprijzen onderuit door de mineur in de markt. Mogelijk voor een langere periode. Een moeilijke tijd voor veel melkveehouders breekt aan. Meer nog dan voorheen zijn het op korte termijn de voerkosten per kilo melk die gaan bepalen hoe de toekomst er uitziet. Zo’n 50% van de productiekosten op het melkveebedrijf bestaat uit voerkosten. Als melkveehouder hoor je te weten hoe hoog deze kosten op je bedrijf zijn om snel te kunnen sturen richting 10 cent per liter melk. In veel gevallen ligt dit momenteel op 16 cent of meer. Het verschil tussen de voerkosten, de verkoopprijs en natuurlijk de hoeveelheid liters melk, bepalen je inkomen!

Verhoog je winstgevendheid

Om direct inzicht in de kosten te krijgen, is er een gebruiksvriendelijk computersysteem beschikbaar waarmee je als melkveehouder je voordeel kunt doen. Met de Farmdesk-module heb je doorlopend inzicht in de kosten en kun er direct op sturen. Het is niet nodig om dit aan het eind van een periode of jaar te doen, optimalisatie kan op een moment dat jou past.

Met Farmdesk is het mogelijk om de winstgevendheid te verhogen door een besparing op de voerkosten. Dit resulteert voor een bedrijf met 100 melkkoeien en een productie van 10.000 liter/koe in een saldo dat € 50.000 hoger is wanneer 5 cent per liter melk op de voerkosten bespaard wordt.

Foto: Farmdesk

Foto: Farmdesk

Gebruiksvriendelijke tool

U hoeft zelf geen veevoerspecialist te zijn om te kunnen werken met het Farmdesk-programma. Door gebruik te maken van de voederwaarde van de voedermiddelen op uw bedrijf helpt Farmdesk u data te interpreteren en toont aan hoe individuele voercomponenten bijdragen aan uw melkproductie en gezondheid van uw koeien. Desgewenst kan een expert met u meekijken om u, daar waar nodig, te helpen. Met Farmdesk controleert u de voerkosten op u eigen bedrijf en bent u een serieuze gesprekspartner van uw voeradviseur. U kunt daarmee het optimale uit uw bedrijf halen.

Streef naar voerkosten van 10 cent per liter melk


Vergelijk je resultaten

De Farmdesk-rekenmodule geeft je de mogelijkheid om de resultaten van je bedrijf te vergelijken met dat van andere Farmdesk-gebruikers. Zie hoe goed jij het doet en hoe efficiënt je kunt zijn.

Doe 3 maanden gratis ervaring op met Farmdesk Tool

Farmdesk wil je graag helpen in de huidige economische situatie. Daarom stelt het de Farmdesk Tool gedurende een periode van 3 maanden gratis beschikbaar, zonder verdere verplichtingen. Zo doe je snel ervaring op en krijg je inzicht in je bedrijfssituatie.

Streef naar voerkosten van 10 cent per liter melk


Zo activeer je de Farmdesk Tool

Om een correct en helder beeld van je bedrijfssituatie te kunnen krijgen, log je in op www.farmdesk.eu/zomeractie. Activeer je gratis account door je te registreren en vul het intakeformulier in. Na verwerking van je gegevens, neemt Farmdesk binnen enkele dagen contact met je op om het systeem operationeel te maken. De installatie van en uitleg over de werking van het systeem neemt 1 tot 2 uur in beslag. Van tijd tot tijd delen we via digitale nieuwsbrieven informatie en dragen we ideeën aan om je voerkosten verder te optimaliseren. Farmdesk loodst je bedrijf naar het hoogste voersaldo!

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin