Foto: Jan Willem van Vliet RundveeNieuws

Snel nieuwe stap ‘megabedrijf’ Wichmond

In dezelfde week dat de Raad van State de Nb-vergunning van Dutch Dairy Genetics vernietigde, diende het bedrijf een bouwvergunning voor een stal met 388 runderen in.

Kees Koolen zet de plannen voor zijn grootschalige melkveebedrijf – Dutch Dairy Genetics – in Wichmond (Gelderland) vooralsnog gewoon door. Vorige week dinsdag diende Koolen een omgevingsvergunning in voor de bouw van een stal voor 388 runderen, zo blijkt nu uit gegevens van gemeente Bronckhorst waarvan Wichmond deel uitmaakt. De NB-vergunning voor het houden van deze 388 dieren was overigens in 2015 al vergund.

De bouwaanvraag werd nog gedaan voordat de Raad van State woensdag een streep zette door het restant van de natuurbeschermingswetvergunning voor het totale project van Koolen. Die voorziet in 957 runderen. Die vergunning werd met succes aangevochten door de Gelderse Natuur- en Milieufederatie en Stichting Leefbaar Buitengebied Gelderland. Over die NB-vergunning moet de provincie nu opnieuw een besluit nemen.

Grootste stal ter wereld

De runderstal in Wichmond waarvoor een omgevingsvergunning is aangevraagd, moet straks 200 melkkoeien, 138 stuks jongvee, 48 oudere vaarzen en twee fokstieren herbergen. Met Dutch Dairy Genetics wil Koolen onder meer embryo’s kweken voor wat de grootste stal ter wereld moet worden, in Brazilië.

Beheer
WP Admin