Bedrijfspand exportslachterij Gosschalk in Epe. - Foto: Jan Willem Schouten AlgemeenNieuws

Slachterij Gosschalk blijft langer dicht

De slachterij van Gosschalk blijft langer dicht. Een tweede plan van aanpak is door de NVWA als niet voldoende beoordeeld voor de borging van het dierenwelzijn in de slachterij.

Een eerder plan van aanpak werd vorige week al als onvoldoende beoordeeld. De slachterij blijft dicht zolang er bij de NVWA geen vertrouwen in de borging van dierenwelzijn is op basis van het ingediende plan van aanpak. Dat laat een woordvoerder van de NVWA desgevraagd weten. Het is aan de slachterij om met een nieuw voorstel te komen. Daar hangt geen deadline aan.

De slachthuiserkenning van het bedrijf in Epe werd op 2 juli geschorst nadat undercoverbeelden van Varkens in Nood naar buiten kwamen waarop overtredingen van dierwelzijnsregels waren te zien. De NVWA plaatste de slachterij daarop maandag 28 juni onder verzwaard toezicht. Controleurs van de NVWA hebben bij dit toezicht ter plaatse opnieuw overtredingen met betrekking tot dierenwelzijn geconstateerd.

In combinatie met de brede afkeur in de maatschappij en de oproep van de Tweede Kamer om het slachthuis te sluiten, besloot de NVWA de erkenning in te trekken.

Gosschalk is niet bereikbaar voor commentaar op de langere sluiting.

Reacties

  1. De macht van de NVWA en overheid is enorm, als bedrijf of ondernemer kun je er door platgewalst worden zonder dat de verantwoordelijken enige verantwoording hoeven af te leggen. Kijk naar fipronil- of nog erger de toeslagaffaire en wat te denken van de fosfaatknelgevallen .
    Wat dat betreft ziet het er niet goed uit voor Gosschalk als je eenmaal in de tang van de overheid zit.

  2. De macht van de NVWA en overheid is enorm, als bedrijf of ondernemer kun je er door platgewalst worden zonder dat de verantwoordelijken enige verantwoording hoeven af te leggen. Kijk naar fipronil- of nog erger de toeslagaffaire en wat te denken van de fosfaatknelgevallen .
    Wat dat betreft ziet het er niet goed uit voor Godschalk als je eenmaal in de tang van de overheid zit.

  3. Nvwa en overheid worden door de dierenactivistische organisaties en de media niet te vergeten gebruikt.
    De strategie is zeer gerafineerd .

  4. Slachterij moet en zal om zeep geholpen worden.Nvwa en overheid zijn onze grootste vijand geworden….of waren ze dat al? Het past precies in de huidige strategie.

Beheer
WP Admin