Partner
Gerald Hemstede: "We hebben het product verscheidene jaren gebruikt en toen een jaartje niet, waardoor we grote problemen kregen.” – Foto: Vossen Laboratories RundveePartner

Silage Care; groene hulp voor extra stikstof in ruwvoergewassen

Optimaliseer de conservering en de voedingswaarde bij ruwvoergewassen met het natuurlijke middel Silage Care.

Silage Care is een toevoegingsmiddel dat speciaal is ontwikkeld door Vossen The New Farming om de conservering van kuilvoeders te optimaliseren. Het is van cruciaal belang om niet alleen tijdens het groeiseizoen en het oogsten, maar ook tijdens het conserveringsproces aandacht te besteden aan de kwaliteit van het voedergewas. Een problematisch groeiseizoen of suboptimale inkuilomstandigheden kunnen leiden tot aanzienlijk productieverlies en verminderde efficiëntie. Silage Care biedt hiervoor een oplossing door de voedingswaarde te behouden en verlies van product te minimaliseren.

De kracht van het middel ligt in de combinatie van propionzuur, azijnzuur en aromaten. Deze ingrediënten spelen een essentiële rol bij het bevorderen van de conservering, het verminderen van bederf en het remmen van schimmelvorming. Ze creëren een ideale omgeving voor de groei van melkzuurvormende bacteriën. Die zorgen voor een snelle daling van de pH-waarde in de kuil. Ook stimuleren ze de productie van azijnzuur, waardoor de kuil minder gevoelig wordt voor bederf.

Effecten van Silage Care op voedingswaarde

Onderzoek van BLGG AgroXpertus toont aan dat een gemiddeld bedrijf van 43 hectare met ongeveer zeventig melkkoeien gemiddeld € 10.000 aan voederwaardeverlies kan ervaren. Dit verlies wordt veroorzaakt door een tekort aan melkzuurvormende bacteriën en azijnzuurvormende bacteriën in de kuil. Silage Care biedt een oplossing door zowel de conservering te bevorderen als bederf en schimmelvorming te remmen. Door het gebruik is het mogelijk om de voedingswaarde te behouden en de efficiëntie van landbouwbedrijven te verbeteren.

Optimaliseer het conserveringsproces

Het belang van een optimaal conserveringsproces voor kuilvoeders wordt steeds duidelijker. Dit blijkt vooral tijdens uitdagende groeiseizoenen en een verhoogde gevoeligheid voor schimmels en ziektes. Silage Care biedt de nodige bescherming tegen ongewenste fermentatie en bederf, wat de voedingswaarde en opneembaarheid van het voer kan aantasten. Door Silage Care toe te passen tijdens het in- en/of uitkuilen, wordt de smakelijkheid en kwaliteit van het ruwvoer behouden. Zo krijgt het vee een uitgebalanceerd rantsoen.

Silage Care
Silage Care creëert een ideale omgeving voor de groei van melkzuurvormende bacteriën, die zorgen voor een snelle daling van de pH-waarde in de kuil. – Foto: Vossen Laboratories

Ervaringen van boeren

Silage Care kan eenvoudig worden toegepast tijdens het inkuilen (op de opraapwagen, hakselaar of kuilverdeler) en bij het uitkuilen (in de voermengwagen of voor het voerhek). Het kan ook worden gebruikt als toplaagconserveringsmiddel. Gerald Hemstede en Niels Laarakker delen hun positieve ervaringen:

Gerald Hemstede: “We hebben het product verscheidene jaren gebruikt en toen een jaartje niet. Daardoor kregen we grote problemen. We zijn het product wederom gaan toepassen en ik kon zo de strepen zien waar het product was toegepast en waar niet.”

Bekijk de video voor een uitgebreide review

Niels Laarakker: “Bij het inkuilen van CCM voor de varkens maken wij steeds gebruik van het middel Silage Care. Een goede graadmeter voor mij is te kijken of er bederf optreedt of niet.”

Bekijk de video voor een uitgebreide review

Beheer
WP Admin