Premium
Een goed geconserveerde graskuil - die ook na opening koel blijft - heeft een directe en gunstige invloed op het productievermogen van de koeien. - Foto: Peter Roek RundveeAchtergrond

Goede graskuil vindt balans tussen bacteriën en zuren

Reacties

  1. Interessant. Het onderzoek was beter geweest wanneer op 1 bedrijf op 1 moment, twee gelijke kuilen werden gemaakt, met en zonder toevoegingen. Zelfde gras en zelfde koppel vee. Dan isoleer je het toevoegmiddel als factor.

    Bij dit onderzoek komt alleen het verband naar boven tussen ondernemers die toevoegmiddelen gebruiken en een iets hogere productie hebben. Dit kan ook komen omdat deze ondernemers bereid zijn meer te spenderen aan het aanleggen van de kuil.

    1. Dat gaat heel simpel met wikkelbalen. Gebruik je het inkuilmiddel om de baal.

  2. Wij van wc-eend adviseren het gebruik van wc-eend. Wat een onderzoek: je kiest 13 boeren met een bovengemiddelde melkgift ( of die trotse boeren die inzage geven in de melkcontrolecijfers) die jouw product gebruiken, en vergelijkt dat met een geselecteerde groep boeren met lagere melkgift die jouw product niet gebruiken. En voilà : jouw product werkt!

Beheer
WP Admin