Europarlementariër Bert-Jan Ruissen (SGP) is kritisch op Frans Timmermans en Janusz Wojciechowski. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

SGP: nog geen politiek besluit over bio-doelstelling

SGP-Europarlementariër Bert-Jan Ruissen is kritisch op het feit dat Eurocommissarissen Frans Timmermans en en Janusz Wojciechowski de doelstelling van 25% biologische landbouw op willen nemen in het nieuwe Europese landbouwbeleid, zonder dat het Europees Parlement hier een besluit over heeft genomen.

“Het is heel vreemd dat EU-landen straks gekort zouden kunnen worden als ze die doelen niet halen. Het Europees Parlement heeft nooit besloten tot streefcijfers voor areaal bio-landbouw: commissaris Timmermans dreigt die toch in het beleid te stoppen. Zelfs zonder dat we ooit een onderzoek hebben gekregen over de effecten op prijzen, vraag en aanbod. Heel vreemd”, zegt Ruissen.

De politicus vreest overaanbod en dalende prijzen als er verplicht meer biologisch moet worden geproduceerd. Donderdag wordt het Europees Parlement bijgepraat over de triloog tussen de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad over het nieuwe GLB.

Reacties

  1. Verplichte biologische productie met gevolg dalende prijzen. Dan weten we allemaal de gevolgen; De uit facering van de huidige biologische en gangbare landbouw productie. Om vervolgens met EU subsidie in het Oostblok en stimulerend in de Oekraïne mega veehouderij productie locaties uit de grond te stampen, waarvan de omvang van de Nederlandse veehouderij verbleekt. Immers wij hebben niets meer geen veehouderij en geen natuur. Alleen een park met opkomende pioniers planten in een zandbak. Het zal bij Timmermans net zo zijn als met de gecreëerde financiële luchtbel van de ECB. Met als uiteindelijke gevolg geen inflatie maar deflatie de economieën de beurzen de pensioenstelsels en de straat kompleet ontspoort…met als gevolg…..!??

    1. ..Als je links of socialistische bent dan vind je het allemaal niet erg, dan help je graag de boel naar de verdoemenis…

  2. bio moet je aan de markt overlaten . vraag en aanbod. laat timmermans biologische wiet stimuleren, die nu in de steden in kelders en zolders verbouwd word. (denk aan het vele co2 uitstoot, ongecontroleerde bestrijdingsmiddelengebruik, meststoffen en de ruimte die deze illegale teelt benut ,kan veel woningnood opgelost worden) kunnen ze gelijk btw , accijns en andere belasting heffen. als hij toch met de landbouw wil bemoeien.

Beheer
WP Admin