Premium
Minister Schouten tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer over de Wet Dieren. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Schouten: nog niet klaar met omstreden dierenwet

Reacties

  1. Je zult minister van LNV zijn en Schouten heten,het zal geen gemakkelijke opgave zijn om nog enigsinds stuuring te geven aan een kamer die niet in de buurt komt met het inzicht van een kleuterklas.

    1. – Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. –

  2. geen sterilisatie van katten en geen castratie van honden. Kat moet vrije uitloop hebben en vogeltjes pakken, en honden moeten vrij los kunnen lopen en niet op 4 hoog op een flatje. en geen discriminatie waarom het ene wel en het andere dier niet.

  3. De overheid zal niet controleren en handhaven achter de voordeur. Dus zal elke boer bij de oprit een voordeur maken.

  4. De volkskrant schrijft echt niet dat huisdierbezitters tegen de wet zijn. Die schrijft dat commerciële veehouderij kommer en kwel is voor de dieren als ze naar de slacht gaan en dat schapen en reeën het fijn vinden dat er wolven lopen omdat dit hun natuurlijk evenwicht herstelt. Hoe liefelijk kan je het voordoen. Dat de schapen en reeën gewoon letterlijk opgejaagd worden en levend verscheurd heb ik nog niet gelezen.

  5. Je zal maar blind zijn en je prima kunnen redden dankzij je blinde geleide hond. En nu door 225 niet capabele veel verdieners deze los moeten laten in het bos.

  6. Boeren moeten nu terughoudend acteren om te voorkomen dat linkse partijen en de media schrijven dat de minister zwichtte voor de boeren. Laat de volkskrant maar schrijven dat de huisdier bezitters tegen de wet waren.

    1. Beste Armer . Ik denk dat veel burgers er vanuit gaan dat het allemaal wel mee valt . Zij zorgen meestal goed voor hun dieren en natuurlijk gedrag kan gewoon niet . Zij denken dat ze het goed doen en dat kat of hond bijna de hele dag binnen zit en vogeltje en konijn in klein hokje wil niet zeggen dat deze dieren slecht behandeld worden . Maar van natuurlijk gedrag is hier helemaal geen sprake . Als men hierop zou gaan controleren dan denk ik dat er veel dieren gedumpt gaan worden . Want naar asiel brengen kost geld en als velen van hun dieren af willen wordt dit flink duurder en dieren uit asiel niet of slecht plaatsbaar . Maar dat zal volgens de dieren vrienden in Den Haag wel niet gebeuren . We krijgen meer wetten en regels die meestal kant nog wal raken en als ze werkelijk gehandhaafd zouden worden . In dit geval betekenen einde veehouderij ,hobby dieren en huisdieren houden . Net zoals de nertsen verboden zijn zo komt het houden van dieren ook in de fase dat het eigenlijk verboden is . Want men kan gewoonweg niet aan alle natuurlijk gedrag van dieren voldoen . ik vraag mij af de hond en veel katten zijn door de jaren heen soort gezinslid geworden bij veel mensen en is de eigenaar of gezin onderdeel van het roedel voor de hond of kat . Deze en velen dier soorten leven al duizenden. jaren samen met de mens . Als boer ben je de klos en als burger de gefopte dieren vriend . Op lange termijn betekent het gewoon soort verbod van het houden van dieren .

Beheer
WP Admin