Foto: ANP AlgemeenNieuws

Samenwerking zaadbedrijf Rijk Zwaan met Ausveg

De Australische tak van Rijk Zwaan, zadenhandel en zaadteler uit De Lier, en de Australische belangenorganisatie Ausveg gaan samenwerken om de markt voor groentetelers ‘down under’ verder te ontwikkelen.

De Australische tak van Rijk Zwaan, zadenhandel en zaadteler uit De Lier, en de Australische belangenorganisatie AUSVEG gaan samenwerken om de markt voor groentetelers ‘down under’ verder te ontwikkelen. Vertegenwoordigers van Rijk Zwaan en Ausveg tekenden een overeenkomst hiertoe in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima tijdens hun staatsbezoek aan Australië.

De strategische samenwerking van familiebedrijf Rijk Zwaan met Ausveg moet de kennisuitwisseling tussen de zaadteler en de groentetelers in Australië fors verbeteren. Volgens directeur Steven Roberts van Rijk Zwaan Australia gaat het om begeleiding tijdens het hele traject van zaad tot het uiteindelijke product. “Rijk Zwaan kan zo beter inspelen op de behoefte van de markt en innoveren voor de markt van morgen.”

Overeenkomst drie landbouwuniversiteiten

Tijdens het staatsbezoek tekenden drie landbouwuniversiteiten een overeenkomst, bedoeld om de de verdere ontwikkeling van de tuinbouw in Australië te bevorderen. Het gaat om Wageningen University, de Lincoln Universiteit in Nieuw-Zeeland en de Australische Universiteit van Tasmania.

Het staatsbezoek en de gelijktijdige handelsmissie hebben het Nederlandse bedrijfsleven voor ongeveer €125 miljoen aan opdrachten opgeleverd. Dat maakte minister Henk Kamp van Economische Zaken bekend.

Het staatsbezoek en de gelijktijdige handelsmissie hebben het Nederlandse bedrijfsleven voor ongeveer €125 miljoen aan opdrachten opgeleverd.

Kamp: Nederlandse landbouwexpertise nuttig voor Australië

Volgens Kamp heeft Nederland onder meer op het gebied van landbouw kennis en expertise die Australië kan gebruiken. Hij verwacht dat de gelegde contacten het Nederlandse bedrijfsleven de komende jaren inkomsten en banen opleveren. De export naar Australië is in de laatste vijf jaar met 60% gestegen en is inmiddels goed voor €4,3 miljard aan goederen en diensten.

Beheer
WP Admin