Foto: Novum RegioFoto AlgemeenNieuws

Samenwerking voor vermarkting lokaal voedsel

Boeren en Amsterdamse voedselondernemers kunnen zich tot en met 2 november aanmelden voor de Local Food Challenge Amsterdam.

Welk duo het beste zaken gaat doen, is hierbij de uitdaging. Bestaande duo’s of ondernemers die zich willen laten koppelen, kunnen zich aanmelden om samen een lokaal product op de markt te brengen. Voorbeelden: een chef die graag met de seizoensgroente van een lokale boer wil koken, een champignon-boer die een ragout wil ontwikkelen met een productontwikkelaar of een start-up die een koffie-alternatief van lokale bonen op de markt wil brengen.

Local Food Hero 2021

De winnaar wordt Local Food Hero 2021 en krijgt hiermee toegang tot het netwerk van Kitchen Republic in Amsterdam en de Village in Almere plus persoonlijke begeleiding ter waarde van € 4.000.

Slimme samenwerking

De Local Food Challenge heeft als doel om lokale producten en samenwerking te promoten. Niet alleen omdat het leuk en lekker is, maar ook vanwege de duurzame, economische en educatieve waarde. In metropoolregio Amsterdam is alles (uit de schijf van vijf) aanwezig op het gebied van voedselproductie en -verwerking, stelt de organisatie. Maar lokale producten vinden nog niet altijd hun weg naar de keukens en winkels. Slimme samenwerking kan dit een impuls geven.

Beheer
WP Admin