Arvalis legde een claim neer bij RVO om de extra tijd en kosten voor haar klanten vergoed te krijgen door een fout in de Gecombineerde opgave. - Foto: Hans Prinsen AlgemeenNieuws

RVO wijst Arvalis-claim voor extra kosten indienen Gecombineerde opgave af

RVO heeft een claim van adviesbureau Arvalis naar aanleiding van fouten in het systeem voor de Gecombineerde opgave afgewezen. Dat meldt Arvalis.

In de Gecombineerde opgave van RVO bleek in het voorjaar een fout te zijn ontstaan. Een week voor de deadline van de opgave kregen ondernemers een mail met het verzoek om de opgave te controleren en opnieuw in te dienen. De oorzaak bleek een systeemfout bij RVO te zijn, waardoor de eco-regelingen niet goed waren geregistreerd. Ondernemers kregen daarbij in sommige gevallen een andere categorie eco-premie te zien dan waar zij eigenlijk in zouden zitten.

Extra werk voor adviseurs

De directie van Arvalis, de adviestak van LLTB en ZLTO, heeft hierop een claim neergelegd bij RVO om de extra tijd en kosten voor haar klanten vergoed te krijgen. “Voor veel ondernemers betekende dit weer extra werk voor een controle waar ook adviseurs voor ingezet werden”, aldus Arvalis. Het adviesbureau diende de klacht in met het idee om de klanten die hier extra advies voor inhuurden niet extra voor te hoeven laten betalen. Vorige week wees RVO deze claim echter af.

RVO erkent bij de afwijzing dat de situatie heeft geleid tot extra werk. Ook is er bij de uitvoeringsorganisatie begrip voor het feit dat alle wijzigingen voor veel ondernemers moeilijk te volgen waren. Toch wijst de organisatie de claim af, omdat het volgens RVO de eigen keuze is van een ondernemer om een adviseur in te schakelen. Dat is volgens RVO niet het gevolg van onrechtmatig handelen van RVO. RVO gaf ondernemers daarnaast extra tijd om de opgave te controleren en opnieuw in te dienen, waardoor het voor iedereen mogelijk was om dit alsnog te doen.

Arvalis is teleurgesteld over de afwijzing van de claim. “Wij betreuren deze uitkomst en zien dit weer als een voorbeeld waarbij fouten van de overheid achteloos neergelegd worden bij de ondernemers”, aldus Arvalis.

Reacties

  1. Hoezo eigen keus van een ondernemer om een adviseur in te schakelen?
    Het wordt zo ingewikkeld gemaakt dat het bijna onmogelijk wordt om het in te vullen.
    De overheid mag fouten maken en de ondernemer kan het op eigen kosten oplossen.

Beheer
WP Admin