Varkenshouder Ronald van Leeuwen. - Foto: Bert Jansen VarkensNieuws

Ronald van Leeuwen naar team varkens van FDF

Varkenshouder Ronald van Leeuwen in Deurne (N.-Br.) is bestuurslid geworden van team varkens van Farmers Defence Force (FDF).

Van Leeuwen heeft zijn taak als secretaris van de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) regio Zuidoost neergelegd. Hij blijft wel als regiobestuurder actief voor de POV en dus ook POV-lid.

De varkenshouder zegt onvoldoende tijd te hebben om als secretaris aan te blijven voor het POV-regiobestuur in Zuidoost-Brabant. Hij is recent namelijk ook een studie gestart. Van Leeuwen zegt ook niet de intentie te hebben om het POV-lidmaatschap op te zeggen en verklaart de POV een warm hart toe te dragen. Hij zegt niet ontevreden te zijn. ​De varkenshouder is tevens lid van ZLTO.

Plan afzet varkens uitgesteld

De start van het FDF-plan om collectief varkens af te zetten  is een aantal weken uitgesteld, laat Roy Nillesen weten, voorzitter van team varkens. Dat heeft te maken met de markt. Eind mei wordt een groot tekort aan varkens verwacht in België en Duitsland. Daarom is over enkele weken de timing gunstiger om het plan uit te voeren. Het gaat sowieso door, betoogt Nillesen.

Beheer
WP Admin