AlgemeenNieuws

Reorganisatie bij The Greenery

Barendrecht – Het groente- en fruitbedrijf The Greenery voert een reorganisatie door waarbij gedwongen ontslagen gaan vallen. Hoeveel banen worden geschrapt, is nog niet bekend. De directie heeft het personeel de afgelopen dagen globaal ingelicht over de plannen.

De reorganisatie is onderdeel van de aangescherpte strategie voor de jaren 2014-2018 die het handelsbedrijf weer winstgevend moet maken. De plannen liggen nu voor goedkeuring bij de ledenraad en de raad van commissarissen. Naar verwachting zullen nog deze maand nadere besluiten volgen, die meer duidelijkheid over de toekomst van het bedrijf geven.

In september liet de inmiddels opgestapte topman Philip Smits al weten dat de huidige marktomstandigheden het bedrijf dwingen om op een andere wijze te kijken naar de mogelijkheden voor groei en verdere kostenbesparingen. Interim-directeur Okke Koo is aangesteld om dat proces nu in goede banen te leiden.

The Greenery, het grootste groente- en fruitbedrijf van Nederland, zag de nettowinst in 2012 teruglopen tot 1,4 miljoen euro. Een jaar eerder kwam de winst uit op 1,9 miljoen euro. De jaaromzet daalde van 1,6 miljard euro tot 1,4 miljard euro. Dit jaar zou het bedrijf aankoersen op een verlies.

Beheer
WP Admin