Foto: Henk Riswick VarkensNieuws

Recordaantal varkens in VS en Canada

De varkensstapel in Noord-Amerika groeit als kool. Volgens de jongste cijfers van het Amerikaanse landbouwministerie lagen halverwege dit jaar op de bedrijven in de Verenigde Staten en Canada opgeteld 85,78 miljoen varkens.

De varkensstapel in de beide landen groeide twee jaar achtereen 3%.

Het merendeel van de varkens ligt in de Verenigde Staten: 71,7 miljoen. Niettemin is de procentuele groei van de varkensstapel in beide landen tamelijk gelijk. De groei van de omvang van de varkensstapels in beide landen geldt voor alle productiegroepen. Er zijn meer fokdieren, meer zeugen, meer biggen en meer vleesvarkens.

Goede export

De varkensvleesproducenten in de Verenigde Staten (VS) profiteren van de goede export. Van de totale varkensvleesproductie in de VS is 22,8% geëxporteerd in de eerste helft van dit jaar. Tot en met juli kwamen er in de VS 67,9 miljoen varkens aan de haak, 3,4% meer dan een jaar eerder. In het derde kwartaal dit jaar verwachten de Amerikanen 589.670 ton varkensvlees te exporteren, bijna 9% meer dan in 2016. In het laatste kwartaal dit jaar verwachten de Amerikanen 725.747 ton varkensvlees uit te voeren, een stijging van 6% ten opzichte van het laatste kwartaal in 2016.

De belangrijkste afnemer van Amerikaans varkensvlees is Mexico. Dit land neemt ruim een kwart van het Amerikaanse vlees af. De export naar China en Hong Kong bedroeg het tweede kwartaal dit jaar 75.749 ton, 28,5% minder dan vorig jaar.

Beheer
WP Admin