Premium
Zonder ontheffing mogen er in heel Nederland geen vossen meer worden geschoten. - Foto: Canva AlgemeenNieuws

Rechter verbiedt afschieten zwijnen, zwanen en vossen in Utrecht

Reacties

 1. We leven niet meer in een rechtsstaat, maar in een rechterstaat.
  De rechter heeft alleen het recht en de plicht om de wet te toetsen, wat hij van deze wet vindt doet er niet toe.
  Als de wetgever een nulstandbeleid voor wilde zwijnen heeft vastgesteld, waar haalt de rechter dan het recht vandaan om afschot hiervan te verbieden omdat hij VIND dat niet vaststaat of een kleine populatie schade veroorzaakt???

  1. De kleine populatie verspreid zich voor velen ongemerkt langzaam over Nederland . Als je ze niet ziet en niet speurt wil noch niet zeggen dat ze er niet zitten . Zo gouw je ze gaat zien en speuren zitten er al meer dan je denkt . En dan is ingrijpen bij wilde zwijnen niet zo makkelijk als iedereen denkt . Want zwijnen afschieten kost veel tijd en geduld . Maar ja wat is schade ? . In mijn ogen iets wat je met geld kunt vergoeden . Maar in het verkeer kunnen er buiten materiaal schade ook mensen betrokken zijn die het soms niet overleven of er gehandicapt door raken . Dan is mijn mening dat de rechter ook moet gebieden dat er veiligheid maatregelen genomen moeten worden om de veiligheid van mensen en dieren te waarborgen . Maar dan gaat het over geld en niemand wil betalen . En onze dieren vrienden zijn dan ook niet thuis .

 2. Weer zo’n flappie-de-pappie-rechter …
  die mensen leven volstrekt op een andere planeet; komen nooit buiten en ‘denken’ dat ze het echt weten…
  nou mooi niet, …. flapdrollen zijn het.

 3. Wie regeert ons land De wetgever of de rechter? Ik vrees dat het tijd wordt dat boeren en buitenlui het heft netals in de Middeleeuwen ter hand nemen door de everzwijnen en andere diersoorten die het natuurlijke evenwicht verstoren naar de stadse parken en privetuinen brengen. De burger moet zelf schade ondervinden van deze dieren waarvan de aantallen schadelijk zijn voor een evenwichtig samenleven met flora en fauna.

Beheer
WP Admin