Premium
Foto: Herbert Wiggerman AlgemeenColumn

‘Poppetjes bepalen de dans’

Reacties

  1. De vergaderboer viel bijna van zijn stoel van verbazing. Geen veroordeling van elkaar, maar begrip. De biologische boer viel de gangbare niet af en de gangbare zei dat ze best duurzamer, misschien zelfs wel biologisch zou willen boeren. Als er maar klanten voor zijn, die een meerprijs willen betalen. En die zijn er nu niet. flauwekul die zijn er wel Biologisch zit al jaren onder de vijf procent, zodra er meer omschakelen is er een overschot en gaat de prijs onderuit. En daar zit nu juist het probleem voor de gangbare producent die is bang dat duurzaam de maatstaf wordt, Professor Eresman zei terecht dat het voedselpakket wel 20 procent duurder wordt als we biologisch, of super duurzaam gaan produceren nu en als het 10 % wordt ??
    Oppervlakkige opmerking
    Jammer dat Caroline van der Plas toen in de fout ging. Ze zei dat die 20 procent hogere prijs voor de consument niet nodig was. Dat kon in de schakels van de keten wel verdiend worden. En daar had en heeft ze gelijk in want die kunnen best met minder toe. nooit gedacht dat ik het op een punt met haar eens zou zijn.

  2. Mevr. van der Wal luistert naar de kiezers die helaas in de grote steden wonen en vinden dat de veehouderij best met minder toekan of zelfs helemaal kan opzouten. Als we niet meer exporteren dan worden zij gelukkiger omdat ze minder geld kwijt denken te zijn aan de boer (hun idee over subsidie voor het landschapsonderhoud). Meer geld betekent voor hen een Gelukkiger leven (heb dit niet bedacht maar opgetekent uit de mond van een Amsterdamse beleidsmaker in het kader van de uitkoop t..b.v. stikstof reductie). Zo lang onze maatschappij alleen bezig is met geld, zal er weinig veranderen en zijn we in staat ons echte geluk te verkwanselen.

Beheer
WP Admin