Premium
Om D66 van lijstrekker Sigrid Kaag (links) kan een nieuwe coalitie niet meer heen. Mark Rutte (rechts) is te beschadigd en het CDA van Wopke Hoekstra (midden, voorgrond) te klein om inkrimping van de veestapel tegen te houden. - Foto: ANP AlgemeenOpinie

‘Politiek moet open zijn over inkrimping veestapel’

Reacties

 1. Joost wat publiceer jij als advocaat hier een makkelijk stukje. Dit heb je in precies zoveel tijd bij elkaar geschreven als deze reactie van mij. De bedoeling van een persoon met jou achtergrond zou moeten zijn om is te kijken wat het waarheidsgehalte is van alle juridische stukken die onder deze wetten liggen waarmee ze proberen de sectoren de nek om te draaien.
  Verder een interessant feitje voor een volgend stuk van jou: De legpluimveesector heeft als allereerste in NL al zijn verantwoordelijkheden genomen. Voor 1985 (35 jaar geleden!!!!!!!!!) hadden we nog systemen met een NH3 van ruim 100-465 mgram/kip. Dit is vanaf dat jaar afgenomen tot onder de 50 gram op dit moment. Dit kun je opzoeken door RAV lijst pluimvee in je zoekmachine te stoppen. Tis maar dat je het weet

 2. Meegaan in gekte zoals de kop boven het artikel is al schandalig. Heel het gedoe van inkrimping slaat nergens op en kan weerlegt worden. Alles wat hier ingekrimpt wordt word elders dichtbij weer uitgebreid. Compleet nutteloos, bovendien is de landbouw hard nodig om de groeiende bevolking te voeden. Het is puur haat op de meest succesvolle sector ter wereld.

 3. Voor de varkenshouderij heeft de warme sanering goed uitgepakt. De eerste tekenen zijn positief voor de blijvers, door krapte op de biggenmarkt zijn de opbrengstprijzen goed en er is meer ruimte op mestmarkt. Het is weer prachtig ondernemen zo.

  Ook de stoppers die bij gebrek aan een opvolger of koper van hun bedrijf eerder niet konden stoppen, hebben hun bedrijf op een sociale manier kunnen beëindigen. Er zijn geen noemenswaardige verliezers.

  1. De winst van D’66 is niets meer als het verlies van GroenLinks dus verandert er in de verhouding in de kamer niet zoveel.
   Met In beide partijen terroristen in de gelederen lijkt het me een zeer moeilijke zo niet onmogelijke formatie te worden.
   Regeren met een minderheidskabinet/zakenkabinet over rechts zou wel eens veel makkelijker en effectiever kunnen zijn.

 4. Als industrie,o.a Amercentrale, Olam cacaofabriek zo maar duizenden tonnen stikstofuitstoot extra erbij kunnen krijgen is de stikstof in Nederland geen issue. In Brabant wordt van een gestopt bedrijf zomaar de stikstof weer boven water getoverd. Wordt de Rooij als advocaat ook al zo`n meeloper of probeert hij om de Nederlandse veehouderij nog te steunen in de rechtsongelijkheid die hier plaatvind. lees ander `t stuk van Franca damen over de “stikstofsoap”ook maar eens.

 5. Boeren…functie elders
  Stikstof…heb er geen active herringering aan.

  Loop naar de verdoemenis met die politieke zwijnen handel.