Foto: Michel Zoeter PluimveeNieuws

Plukon neemt Poolse pluimveeverwerker over

Plukon Food Group neemt de Poolse pluimveeverwerker Algas over. Het bedrijf bestaat uit een slachterij en processing-activiteiten. Algas had in 2023 een omzet van zo’n € 35 miljoen. De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

“Deze strategische overname van Algas versterkt onze positie in Polen en onderstreept ons streven naar groei en leiderschap in de Europese pluimveemarkt”, zegt Kees Kraijenoord, CEO bij Plukon.

Eerdere overname in Spanje

Plukon is al langer op overnamepad. Zo werd in januari 2024 de Spaanse pluimvee-integratie Redondo overgenomen. Kraijenoord zei in 2023 groeiambities te hebben, maar niet de grootste van Europa te hoeven worden. “Wij streven ernaar in de landen waar we actief zijn nummer één of twee te zijn. In Spanje zijn we nummer zes, in Polen nummer zes of zeven, dus in die landen kijken we naar kansen om te groeien.”

Plukon omschrijft Algas als een prominente lokale speler in de pluimveeslacht- en verwerkingssector in het zuiden van Polen. Het is een familiebedrijf dat werd opgericht in 1997. De vleeskuikenbedrijven van de familie Szatan zullen blijven leveren aan de slachterij.

Plukon Food Group produceert pluimveevlees, maaltijden en salades, maaltijdcomponenten en alternatieve eiwitten in Europa. Het bedrijf heeft 33 vestigingen in zes Europese landen en had in 2023 een omzet van € 3,1 miljard.

Beheer
WP Admin