Premium
Dirk de Lugt (links) en Frans Keurentjes. - Foto's: Theo Galama, Mark Pasveer, Peter Roek, bewerking Misset AlgemeenInterview

Pleidooi voor een nationale ruilverkaveling

Reacties

 1. Nationale ruilverkaveling komt de overheid goed uit.
  Als de overheid dan ook maar al het stedelijke en natuurgebieden inbrengt ga ik mee.
  Brengt de overheid de natuur en stedelijk niet in, dan geen ruilverkaveling!!!!
  Alleen landbouw grond inbrengen en dan weer afwachten wat wij terug krijgen als laatste . Dat nooit weer,!!!!!

 2. Als rijk de miljarden waarmee ze telkens gooien . Gebruikt om doel gericht de bedrijven die echt weg moeten uitkoopt en bedrijven die elders willen stoppen maar wel bij de tijd zijn en toekomst in zit . Opkoopt en daar de boeren die weg moeten kan herplaatsen met onkosten vergoeding , Zo kan de overheid of de gemeente al stuk van hun omgevingsvisie invullen . En worden er geen nieuwe stallen gesloopt wat eigenlijk pure kapitaal vernietiging is . Je zou dit dan soort bedrijven verkaveling kunnen noemen . Als je begint met bedrijven op te kopen die niet weghoeven en grond in de buurt kun je met die voorraad zonder grote gebieden op zijn kop te zetten al een heel eind komen . En kan zoiets eigenlijk gewoon langzaam doorlopen zonder enige dwang en tijdsdruk . Maar het gevaar van nu is dat boeren jaren tegen gewekt worden en bedrijven niet meer mee ontwikkelen in de bewuste gebieden . En elders de bedrijven wel ontwikkelen en dus groter en duurder kunnen zijn dan die weg moeten . Ze uiteindelijk zonder hulp verschil in de grondprijs daar en de gebouwen niet gefinancierd krijgen als de overheid niet bijspringt .

 3. Een goed plan zou zijn zoals het planbureau leefomgeving ook beaamt om minimaal 51% van de grond in Nederland te behouden als echte cultuurgrond. Dit zou landelijk in de omgevingsvisie bij de provincie en gemeentes opgelegd moeten worden. Lees de toegevoegde link maar eens.

  deze reactie is automatisch gemodereerd

Beheer
WP Admin