Foto: Herbert Wiggerman RundveeNieuws

PAS-melders hoeven niet te vrezen voor GLB-korting

Veehouders die geen Natuurbeschermingswetvergunning hebben en tot de groep van zogenoemde PAS-melders behoren, hoeven niet te vrezen voor een korting op de directe betalingen. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven legde vorige week een korting op aan een bedrijf dat niet beschikte over een vereiste Natuurbeschermingswetvergunning. Naar aanleiding daarvan ontstond de vraag of PAS-melders, die ook niet over een vereiste natuurvergunning beschikken, nu ook te maken krijgen met een korting op de EU-subsidie.

De woordvoerder van het ministerie wijst erop dat de zaak die bij het CBB behandeld werd, betrekking had op het jaar 2019. “De betreffende regelgeving voor rechtstreekse betalingen GLB is over de jaren aangepast. Met de huidige regelgeving is het niet de verwachting dat tot een vergelijkbare situatie zou leiden, ook niet voor PAS-melders”, aldus het ministerie.

Reacties

 1. De provincies mogen het oplossen nu: weer jaar verloren, maar de rekenmodellen gaan kantelen: ook de politiek gaat nu na de boeren zelf twijfelen aan Micro mol van niks = wiskundig nog steeds 0!!!

 2. Korting opleggen doen ze wel op een andere manier.
  15 mei op zondag dan werd het altijd 16 mei als laatste datum indienen gecombineerde opgave zonder korting. Maar dit jaar niet nu was zondag laatste dag.
  Nog niemand over gehoord , ook op boerderij site niks over gelezen.!

 3. Hoe denkt de agro-sector het totaal aan ammoniak stikstof die alle 3500 PAS melders samen uitstoten te gaan compenseren? Dat is onmogelijk zonder drastische maatregelen. Denken die nou echt dat de milieu bewegingen zich nogmaals voor de gek laten houden met halve maatregelen?

 4. De pleuris breekt sowieso uit, ook zonde schandalige glb korting, de pas crisis is een schandaal van nationale omvang en een oplossing is er (nog lang) niet, duizenden bedrijven beroofd van zekerheid en toekomst, denk niet dat we dit pikken.

 5. Het is gewoon schandalig dat het niet wordt opgelost, het is een aanfluiting!
  Het kabinet struikelde over de toeslagen , en verkiezingen, het vernieuwde kabinet komt gewoon weer terug met Pinokkio en doet alsof er niets aan de hand is.

Beheer
WP Admin