VarkensNieuws

Overname AgroSoft door Agrovision

Deventer – Softwarebedrijf AgroVision in Deventer, heeft per 1 september 2015 de aandelen van het Deense softwarebedrijf AgroSoft overgenomen.

Door deze overname ontstaat een nieuwe Europese marktleider in software voor de varkenshouderij. De twee  bedrijven gaan samen aan 10.000 varkenshouders wereldwijd managementsoftware leveren.

Agrosoft is producent van WinPig

Het Deense softwarebedrijf Agrosoft levert wereldwijd aan ongeveer 4.000 varkenshouders het managementprogramma WinPig. De meeste klanten bevinden zich in Denemarken en overig Scandinavië. Daarnaast zijn Engeland en Polen de belangrijkste buitenlandse markten voor AgroSoft. Agrovision is met de managementprogramma’s Pigmanager, Farm en PigVision marktleider van software voor de varkenshouderij in Nederland.

Door deze overname ontstaat een bedrijf met meer dan 25.000 gebruikers, 130 FTE en een jaarlijkse omzet van ruim €14 miljoen. Het softwareprogramma WinPig zal gewoon blijven bestaan, net als de naam AgroSoft en de software zal geïntegreerd worden in het bestaande online platform PigVision.

Geen gevolgen voor personeel

De overname heeft geen consequenties voor het personeel van Agrovision. Directeur Morten Rasmussen van AgroSoft: “Deze overname van AgroSoft komt voort uit zakelijke overwegingen voor de lange termijn. De internationale agrarische sector is in beweging. Ik denk met AgroVision voor personeel en klanten, een stevige positie en stabiliteit gegarandeerd te hebben.” Directeur Karel Heijink van AgroVision valt hem bij:” In AgroSoft hebben we een goede match gevonden. Vanaf de eerste contacten verliep het proces meteen heel soepel. Voor beide bedrijven is dit een goede strategische stap.”

De overname kwam 1 september tot stand en geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2015.