OSI koopt Nederlands vleeswaren- en snackconcern AlgemeenNieuws

OSI koopt Nederlands vleeswaren- en snackconcern

De Amerikaanse OSI Group heeft een meerderheidsbelang genomen in de Nederlandse vleeswaren- en snackbedrijf Baho Food. Door de overname krijgt OSI de controle over de Nederlandse bedrijven Henri van de Bilt, Bakx Foods en Q-Smart Life.

In Duitsland wordt OSI eigenaar van Gelderland Frischwaren en Vital Convenience.

De overname hangt nog op toestemming van de Autoriteit Consument en Markt, de Nederlandse mededingingsautoriteit. Betrokken autoriteiten uit de VS en Brussel gaven eerder al toestemming. De bedrijven verwachten in september ook in Nederland toestemming te krijgen, omdat OSI op dit moment nauwelijks direct in Nederland zaken doet.

Henri van de Bilt maakt luchtgedroogde vleeswaren zoals rauwe ham en bacon, Bakx Foods vleessnacks als rundvleesburgers en gehaktballetjes en Q-Smart Life vleesvervangers. Het Wijchense bedrijf telt circa 500 werknemers en verkoopt producten in achttien Europese landen. Het bedrijf noemt geen omzet; in 2012 werd €80 miljoen gerapporteerd.

OSI familiebedrijf

OSI is een 107 jaar oud familiebedrijf dat wordt geleid vanuit Aurora, een voorstad van Chicago. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van $6,1 miljard (€5,5 miljard). Topman David McDonald zegt in een verklaring dat de toevoeging van Baho Food aan OSI een ‘ruimere aanwezigheid’ in Europa oplevert. OSI runt al fabrieken in Polen, Duitsland en Oekraïne.

Directeur van Baho John Balvers blijft aan, net als het personeel. Diens Balvers Holding was tot nu toe de enige eigenaar van Baho. “OSI heeft uitstekende relaties met zowel haar klanten als leveranciers”, aldus Balvers. “Baho Food zal goed gepositioneerd zijn om de ervaring en mogelijkheden van OSI uit te nutten.” Balvers denkt dat Baho met OSI als eigenaar sneller kan groeien.

Beheer
WP Admin