Ornua koopt Chinees zuivelbedrijf RundveeNieuws

Ornua koopt Chinees zuivelbedrijf

Het Ierse Ornua heeft de in Shanghai gevestigde zuivelonderneming Ambrosia Dairy overgenomen.

Dat meldt de zuivelcoöperatie, eigendom van verschillende Ierse zuivelondernemingen en belast met de export van Ierse zuivel, op haar website. Ornua is bekend van het merk Kerrygold.

China belangrijke groeimarkt

Ambrosia produceert zuivelproducten als room, yoghurt en speciaalkazen gericht op het hogere verkoopsegment in de regio Shanghai. Het gaat om de eerste vestiging van Ornua in China. De coöperatie noemt China een van de belangrijkste groeimarkten voor zuivel en ziet kansen haar export van zuivelingrediënten naar China te vergroten.

Maar ook in andere landen ziet de Ierse onderneming kansen. Zo werd recent nog geïnvesteerd in een verpakkingsfabriek voor melkpoeder in Nigeria.

Ierse melkveesector wil flink groeien

De Ierse melkveesector timmert flink aan de weg. Doel is om de melkproductie met 50%, van 5 naar 7,5 miljard kilo, te laten toenemen tot 2020. Afgelopen jaar werd de productie al met zo’n 13 procent verhoogd, zo blijkt uit voorlopige cijfers van Bord Bia. Afgelopen jaar nam de exportwaarde van Ierse zuivel met 4%  toe tot €3,24 miljard. Ten opzichte van 2009 gaat het om een stijging van 65%.

Belangrijkste markten voor de Ieren zijn het Verenigd Koninkrijk, China, Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten.

Beheer
WP Admin