Wendela en Boy Griffioen op de Groene Griffioen boerderij in Weesp. - Foto's: Cor Salverius BoerenlevenAchtergrond

‘Organisatorisch gaat het bij ons steeds beter’

Hij is geluidstechnicus, zij geeft pilates en samen runnen Boy en Wendela een gezin en een gevarieerd boerenbedrijf.

Samen romantisch kaasmaken, dat bleek niet te werken. Nu maakt hij de kaas en zorgt zij voor de vermarkting. Maar kaas produceren is slechts een onderdeel van het veelzijdige bedrijf van Boy en Wendela Griffioen. En ja, die geplande vrije middag schiet er regelmatig bij in.

Lees verder onder foto

oy Griffioen (38) en Wendela Griffioen-Bogerd (37), zoons Melle (12) en Feije (11) wonen in Weesp (NH). - Foto's: Cor Salverius Fotografie
Boy Griffioen (38) en Wendela Griffioen-Bogerd (37), zoons Melle (12) en Feije (11) wonen in Weesp (NH).

Boy Griffioen (38) en Wendela Griffioen-Bogerd (37), zoons Melle (12) en Feije (11) wonen in Weesp (NH). Ze hebben De Groene Griffioen , een biologisch bedrijf met 60 melkkoeien en 50 stuks jongvee/ossen op 40 ha gras en 45 ha natuurgrond. Ze maken kaas en zuivel, hebben een streekproductenwinkel, verhuren een ontvangstruimte annex muziekstudio, verzorgen boerderijeducatie, ontvangen groepen en hebben een zelfpluk-groentetuin. Daarnaast geeft Wendela pilateslessen en is Boy freelance-geluidstechnicus met als specialiteit klassieke muziek.

Lees verder onder foto

Lees verder onder foto

Reacties

 1. Multifunctionele landbouw bereikt nu al 1 miljard euro aan neveninkomsten op de landbouwbedrijven.
  Dat zijn dan ook nog de activiteiten die zich grotendeels afspelen binnen de erfgrens.
  Maar er wordt noch minstens 1 miljard extra bijgeklusd buiten de erfgrens.
  Vrijwel álle grote landbouwbedrijven zijn maatschappen /VOFs waarvan één of meerdere vennoten en gezinsleden naast het werk op de boerderij ook betaalde arbeid doen in loondienst of als ZZPer.
  Anders hebben bijna geen leefgeld.
  Bij de familie Griffioen eten ze nog minstens twee keer per dag samen aan de tafel. Bij veel anderen kan dat alleen op de ‘vrije’ dagen.

 2. Sorry voor het woord allegaartje. Dat heeft bij nederlanders waarschijnlijk een negatieve klank. Ik bedoelde eigenlijk veel verschillende inkomensbronnen ( veelzijdig bedrijf in het artikel). Hierdoor zijn die mensen heel erg druk en hebben ze moeite met de organisatie. Zoals ik al schreef is dit een voorbeeldbedrijf van de toekomst. Een compliment. Nogmaals sorry voor allegaartje.

 3. Geachte Armer,
  U runt zelf een B&B. Hoe zou u het vinden als we uw activiteiten zouden afdoen als een allegaartje? U kent deze mensen niet en u hebt al evenmin notie van hun boekhouding. De suggestie dat die ‘wel ondoorzichtig zal zijn’, is een kwalijke beschuldiging en gebaseerd op helemaal niets. Ga u schamen.

 4. Dit is voor veel politici een voorbeeldbedrijf van de toekomst. Er zullen zeker nieuwe boeren zo willen wwrken maar het meerendeel niet. Het is toch een allegaartje van activiteiten om geld bij elkaar te krijgen. De boekhouding zal hierdoor ook wel ondoorzichtig zijn. Misschien ook de bedoeling.

Beheer
WP Admin