Foto: ANP AlgemeenNieuws

Opdrachtgever draait op voor schade ongeval mestsilo Makkinga

De opdrachtgever van de werknemer die omkwam bij het ongeval met de mestsilo in Makkinga in 2013, moet een schadevergoeding van € 200.000 aan de familie betalen. Dat bepaalde de rechtbank in Zwolle.

Zwolle – De opdrachtgever van de werknemer die omkwam bij het ongeval met de mestsilo in Makkinga in 2013, moet een schadevergoeding van € 200.000 aan de familie betalen. Dat bepaalde de rechtbank in Zwolle.

Op 19 juni 2013 kwamen drie personen om het leven, een vierde raakte ernstig gewond. Via een uitzendbureau was een van de slachtoffers werkzaam voor het bedrijf uit het Friese Abbega dat de mestsilo schoonmaakte.

De familie van het slachtoffer stelde de verzekeraar van het uitzendbureau aansprakelijk voor de geleden schade. Volgens een onafhankelijk bureau is dit € 203.750, uit te betalen door de verzekering. De verzekeraar startte op zijn beurt een procedure waarin de opdrachtgever van het slachtoffer aansprakelijk werd gesteld. De rechtbank heeft de verzekeraar in het gelijk gesteld.

De directeur van het bedrijf dat de mestsilo reinigde is in een strafprocedure al eerder veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en € 100.000 boete.

Beheer
WP Admin