Premium
Veehouder Pelleboer moest op zijn oude locatie langs de dijk tussen Zwolle en Hasselt wijken voor de natuurplannen van provincie. Die onteigening nam meerdere jaren in beslag en was emotioneel zwaar. - Foto: Koos Groenewold AlgemeenAchtergrond

Onteigening wil je niet meemaken

Reacties

  1. In de WILG, wettelijke inrichting landelijk gebied, heb je ook al niets meer over je eigendom te zeggen, hier binnen 14 jaar een blok van minimaal 220 ha ‘onteigend’, verplicht vrij gemaakt voor een natte buffer.
    Dan hoeft er niets meer onteigend te worden.

  2. Ik vraag me nog steeds af “Wat doet de overheid met de verworven gronden rond natuurgebieden?” Als dit leidt tot uitbouw van deze gebieden, dan zal er een moment komen dat de volgende aanliggende gronden aan de beurt zijn voor opkoop wegens “vervuiling” van het natuurgebied. Als we zo inzetten op een olievlek, dan gaat het Nederland heel veel kosten op termijn aan opkoop en productieve werkgelegenheid. Natuur onderhoud kan niet worden verkocht of geexporteerd, zoals landbouwproducten. Helaas tot nu toe kost het een vermogen aan belastinggeld. De gewone burger en zeker de politici associeren deze natuuruitgaven niet met extra druk op de belastingen voor de burgers, want al deze acties gaan tenkoste van een deel van het bedrijfsleven, die daardoor geen belasting meer opbrengen en geen arbeid meer genereren en daarmee geen inkomstenbelasting en BTW.

Beheer
WP Admin