De brandweer blust de brand in de Knorhof. De brand is ontdekt door een vrachtwagenchauffeur die voer kwam brengen. Over de oorzaak is nog niets bekend. Foto: ANP VarkensNieuws

Ongeveer 24.000 varkens omgekomen bij stalbrand

Bij een brand op varkensbedrijf De Knorhof, onderdeel van Sebava bv van Adriaan Straathof, zijn 27 juli ongeveer 24.000 varkens omgekomen.

Geen van de dieren op het gesloten bedrijf in Erichem met een vergunning voor ruim 2.000 zeugen en bijbehorende zuigende biggen, 7.600 gespeende biggen en 9.600 vleesvarkens, wist de vlammenzee te overleven. De brand is ontdekt door een vrachtwagenchauffeur die voer kwam brengen. Dat meldt omroep Gelderland. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Asbest vrijgekomen

Bij de brand is asbest vrijgekomen, dat is neergedaald in de omgeving. Volgens de brandweer ligt de asbest op 1 hectare rondom de schuur. De roetdeeltjes die verderop in de omgeving zijn neergedaald, bevatten geen asbest, blijkt uit onderzoek van de brandweer.

Asbestinventarisatie

De Omgevings Dienst Rivierenland (ODR) is ter plekke om de situatie in ogenschouw te nemen en een plan van aanpak te maken. De brandweer is nog aan het nablussen en er wordt gewerkt aan de asbestinventarisatie. Een medewerker van de ODR laat weten dat hij verwacht dat het plan op hoofdlijnen vanavond klaar is.

Beheer
WP Admin