Ongeval met kippentransport zorgt voor ravage op A2 - Screenshot van <a href="http://www.ed.nl/regio/eindhoven/a2-weer-vrij-na-crash-vrachtwagen-met-kippen-in-eindhoven-enorme-files-afgenomen-video-poll-1.6347041">de video van ED.nl</a>. PluimveeNieuws

Ongeval met kippentransport zorgt voor ravage op A2

Een ongeval met een vrachtwagen met kippen op de A2 van Maastricht naar Eindhoven heeft tot een ravage geleid. Dat meldt omroep Brabant.

Bij het ongeval zijn 2.000 kippen omgekomen. De vrachtwagen waarin zij werden vervoerd kantelde, waardoor de kippen op de weg zijn beland. 1.000 kippen overleefden het ongeluk. De kippen zijn ingesloten door rondom hekken te plaatsen.

Rijkswaterstaat meldt dat er veel schade aan de weg is en dat het opruimen veel tijd kost. De brokstukken van de kratten en de rolcontainers waarin de kippen zaten, liggen verspreid over de weg. Daarnaast is er dieselolie op het wegdek gekomen.

Door de afsluiting van de weg staat het verkeer op de A2 bij Eindhoven vast. Ook op de N2 en de A67 ontstonden flinke files door het ongeluk. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. De chauffeur van de vrachtwagen is ongedeerd gebleven.


Beheer
WP Admin