Foto: Bert Jansen AlgemeenNieuws

NVWA ontkent plannen ruiming varkensbedrijf Boxtel

Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is een ruiming van het gisteren door actievoerders bezette varkensbedrijf in Boxtel niet aan de orde.

Ook geruchten als zou het bedrijf een 24-uurs blokkade zijn opgelegd door de autoriteit wordt door de NVWA-woordvoerder tegengesproken. “We zijn op dit moment in gesprek met de veehouder in Boxtel en zijn dierenarts over het treffen van maatregelen om mogelijke risico’s van insleep/uitsleep van dierziekten te beperken,” aldus de woordvoerder.

Geen dieren af- of aanvoeren

In de loop van de middag verwacht de autoriteit dat er meer duidelijkheid komt over eventueel te nemen stappen. Weliswaar is er geen blokkademaatregel aan het bedrijf opgelegd, maar wel is in onderling overleg tussen veehouder, dierenarts en NVWA besloten tot er duidelijkheid is over de gezondheidssituatie van de varkens geen dieren van het bedrijf af of aan te voeren.

Wat betreft ruimingen is het beleid van de NVWA dat dat alleen gebeurt als er een besmettelijke dierziekte op een bedrijf wordt geconstateerd, aldus de woordvoerder.

Lees alle berichten van Boerderij over het varkensbedrijf in Boxtel

Beheer
WP Admin