Ingrid Jansen. Foto: Peter Roek VarkensNieuws

NVV onderzoekt opties afbouw

De Algemene Ledenvergadering van de NVV is maandagavond akkoord gegaan met het onderzoeken van de opties om de vakbond af te bouwen. Ook gingen leden akkoord met het verder integreren van de NVV binnen de POV. Dat vertelt voorzitter Ingrid Jansen. Wat de denkrichting is om de vakbond af te bouwen kan Jansen nog niet vertellen.

In december wordt een extra ALV van de NVV georganiseerd. Op dat moment worden de opties besproken voor afbouw van vakbond. Daarbij wordt een plan gepresenteerd voor het afbouwen van de belangenbehartiger NVV en voor de stichting gerechtigheid Aujeszky. Deze stichting beheert het weerbaarheidsfonds van de NVV, dat is bedoeld voor toekomstige acties en rechtszaken.

Medio 2018 definitief besluit

Na afdracht van € 1 miljoen aan de POV heeft dit fonds nog € 3 miljoen in kas. Volgens Jansen is het goed mogelijk dat deze stichting in de huidige vorm blijft bestaan. Medio 2018 volgt een ALV waar een definitief besluit wordt genomen voor NVV en stichting gerechtigheid Aujeszky.

Belangrijk voor de leden is dat de NVV pas vervolgstappen neemt, als de POV-organisatie definitief staat. “Zorgvuldigheid gaat boven snelheid’, is het credo”, zegt NVV-voorzitter Ingrid Jansen.

Als de Algemene Ledenvergadering van de POV eind 2017 akkoord geeft voor de definitieve samenvoeging, zal POV de contributie-inning in 2018 van NVV overnemen. De ALV van de POV zal hierover in november definitief besluiten. Het doel is om de POV op 1 januari 2018 volledig operationeel te hebben.

Beheer
WP Admin