Foto: Henk Riswick RundveeFoto

NVM 2019 opnieuw groter en mooier

Met 8 rassen, 104 deelnemers en 426 runderen toonde vleesveehoudend Nederland zich op 30 november tijdens de Nationale Vleesvee Manifestatie (NVM) van zijn beste kant. Bij de Limousins keurden het Limousin Stamboek en de Limousin Vereniging samen in 1 ring. Iets wat de vorige editie nog onmogelijk leek. Een impressie van de kampioenen.

 • Alle kampioenen van Verbeterd Roodbont op een rij. De kampioenslinten zijn goed verdeeld onder de verschillende fokkers. - Foto’s: Henk Riswick

  Alle kampioenen van Verbeterd Roodbont op een rij. De kampioenslinten zijn goed verdeeld onder de verschillende fokkers. – Foto’s: Henk Riswick

 • Kampioen mannelijk 2-4 jaar en algemeen kampioen Arnold van Vredenburg van Jan te Riele in Vaassen.

  Kampioen mannelijk 2-4 jaar en algemeen kampioen Arnold van Vredenburg van Jan te Riele in Vaassen.

 • Bert van Abeelen in Dorst deed goede zaken met de 7,5 jaar oude koe Van Vollenbeek Gonda 11. Ze won de titels kampioen ouder dan 4 jaar, zoogstel en Bewust Natuurlijk Luxe. Haar kalf Gonberta X van de Jacobushoeve werd kampioen mini’s. Dit langgebouwde kalf kwam via natuurlijke weg ter wereld.

  Bert van Abeelen in Dorst deed goede zaken met de 7,5 jaar oude koe Van Vollenbeek Gonda 11. Ze won de titels kampioen ouder dan 4 jaar, zoogstel en Bewust Natuurlijk Luxe. Haar kalf Gonberta X van de Jacobushoeve werd kampioen mini’s. Dit langgebouwde kalf kwam via natuurlijke weg ter wereld.

 • Patricia 2 van A. Velthoen werd tot kampioen 4-12 maanden gekroond.

  Patricia 2 van A. Velthoen werd tot kampioen 4-12 maanden gekroond.

 • De rubriek vrouwelijk 12-16 maanden met aan de linkerzijde de uiteindelijke kampioene Ariel van De Schermer Dycke in Grootschermer.

  De rubriek vrouwelijk 12-16 maanden met aan de linkerzijde de uiteindelijke kampioene Ariel van De Schermer Dycke in Grootschermer.

 • Bertha 23 van Gert Polinder in Nunspeet wist in de goed bezette rubriek 2-4 jaar de concurrentie voor te blijven.

  Bertha 23 van Gert Polinder in Nunspeet wist in de goed bezette rubriek 2-4 jaar de concurrentie voor te blijven.

 • Het Piemontese-stamboek is relatief klein met 7 inzenders. Fortwijk 311 van J. Dekker in Veeningen werd kampioen mannelijk 0-8 maanden.

  Het Piemontese-stamboek is relatief klein met 7 inzenders. Fortwijk 311 van J. Dekker in Veeningen werd kampioen mannelijk 0-8 maanden.

 • Antonie van Gelder in Hoge Hexel weet bij de koeien van 3-5 jaar de titel binnen te slepen met Fridie 62. Deze prachtkoe werd later ook algemeen kampioen.

  Antonie van Gelder in Hoge Hexel weet bij de koeien van 3-5 jaar de titel binnen te slepen met Fridie 62. Deze prachtkoe werd later ook algemeen kampioen.

 • Ook de titel vrouwelijk 2-3 jaar is voor Van Gelder, nu met Norma 50.

  Ook de titel vrouwelijk 2-3 jaar is voor Van Gelder, nu met Norma 50.

 • De mooi en lang gebouwde Roza van J van der Sande in Haaren wint de titel vrouwelijk ouder dan 5 jaar.

  De mooi en lang gebouwde Roza van J van der Sande in Haaren wint de titel vrouwelijk ouder dan 5 jaar.

 • Ook het Marchigiana-stamboek is niet erg groot, maar weet wel een mooie collectie dieren in de ring te brengen. Victoria van maatschap Fokkink-Wisselink in Harreveld werd zowel kampioen koeien als algemeen kampioen.

  Ook het Marchigiana-stamboek is niet erg groot, maar weet wel een mooie collectie dieren in de ring te brengen. Victoria van maatschap Fokkink-Wisselink in Harreveld werd zowel kampioen koeien als algemeen kampioen.

 • De kampioen mannelijk en algemeen kampioen mannelijk werd Leonardo L van F. Leenders in Dedemsvaart.

  De kampioen mannelijk en algemeen kampioen mannelijk werd Leonardo L van F. Leenders in Dedemsvaart.

 • Leenders haalde die middag ook de beker voor de bedrijfsgroep binnen met een mooie, uniforme groep.

  Leenders haalde die middag ook de beker voor de bedrijfsgroep binnen met een mooie, uniforme groep.

 • De jeugdkampioen vrouwelijk was voor Immaculada van E. Hissink-Smeenk in Nijbroek.

  De jeugdkampioen vrouwelijk was voor Immaculada van E. Hissink-Smeenk in Nijbroek.

 • De imposante Tirone van de Krakehoeve van Wiljan van de Kruijs werd zowel kampioen vrouwelijk > 32 maanden en algemeen kampioen.

 • Voetballen kan deze Wijnaldum, van R. Wolters in Lievelde, niet maar het stiertje met veel zwart wist kampioen mannelijk < 6 maanden te worden.

  Voetballen kan deze Wijnaldum, van R. Wolters in Lievelde, niet maar het stiertje met veel zwart wist kampioen mannelijk < 6 maanden te worden.

 • Marit vd Grotewaard van maatschap Vonk in Noordeloos, kampioen 20-32 maanden (nog niet gekalfd).

  Marit vd Grotewaard van maatschap Vonk in Noordeloos, kampioen 20-32 maanden (nog niet gekalfd).

 • Van keuren krijg je dorst. Reservekampioen Van ’t Staverhul Hakim (stiertjes &lt; 6 maanden) moet even bijtanken bij moeder Florette. Dit zoogstel is van Tony van Ginkel in Uddel.

  Van keuren krijg je dorst. Reservekampioen Van ’t Staverhul Hakim (stiertjes < 6 maanden) moet even bijtanken bij moeder Florette. Dit zoogstel is van Tony van Ginkel in Uddel.

 • De rubriek vrouwelijk 12-20 maanden was een onderonsje voor J. Worp uit Benningbroek. Uiteindelijk bleef Carolien 12 Vdw stal- en naamgenote Carolien 15 voor.

  De rubriek vrouwelijk 12-20 maanden was een onderonsje voor J. Worp uit Benningbroek. Uiteindelijk bleef Carolien 12 Vdw stal- en naamgenote Carolien 15 voor.

 • Bij de Limousins was het bijna als vanouds. De rubrieken werden gedomineerd door Cowporation van Teus Dekker die het grootste aantal dieren in de ring bracht. Vaars Nellie wist haar halfzus voor te blijven en werd kampioen vaarzen.

  Bij de Limousins was het bijna als vanouds. De rubrieken werden gedomineerd door Cowporation van Teus Dekker die het grootste aantal dieren in de ring bracht. Vaars Nellie wist haar halfzus voor te blijven en werd kampioen vaarzen.

 • Ook de titel koeien ging naar Cowporation, ditmaal naar Claeys Lavita.

  Ook de titel koeien ging naar Cowporation, ditmaal naar Claeys Lavita.

 • Bij de oudere stieren won Lievenoogen Obelix van M. Lievenoogen uit Soerendonk de titel. De imposante stier mocht even later ook het lint voor het algemeen kampioenschap om laten hangen.

  Bij de oudere stieren won Lievenoogen Obelix van M. Lievenoogen uit Soerendonk de titel. De imposante stier mocht even later ook het lint voor het algemeen kampioenschap om laten hangen.

 • Kampioen jonge stieren werd Cowporation Orka.

  Kampioen jonge stieren werd Cowporation Orka.

 • De imposante krullekop van Charolaisstier Nougaro.

  De imposante krullekop van Charolaisstier Nougaro.

 • De categorie mannelijk volwassen telde maar 2 stieren. Daarvan trok Nougaro van maatschap Denneboom-Bolle in Deventer aan het langste eind.

  De categorie mannelijk volwassen telde maar 2 stieren. Daarvan trok Nougaro van maatschap Denneboom-Bolle in Deventer aan het langste eind.

 • Ook de titel vrouwelijk jongvee ging naar Deventer, deze prijs werd opgestreken door Ossekop Olga die een stel mooie benen en een goede vleeskwaliteit combineert.

  Ook de titel vrouwelijk jongvee ging naar Deventer, deze prijs werd opgestreken door Ossekop Olga die een stel mooie benen en een goede vleeskwaliteit combineert.

 • De lange reis pakte goed uit voor J Lo van de Helenahoeve van Peter van Nieuwenhuijzen in St. Philipsland. Deze correct gebouwde koe oogt wat klein maar wist zowel de titel zoogstel als de titel vrouwelijk volwassen in de wacht te slepen.

  De lange reis pakte goed uit voor J Lo van de Helenahoeve van Peter van Nieuwenhuijzen in St. Philipsland. Deze correct gebouwde koe oogt wat klein maar wist zowel de titel zoogstel als de titel vrouwelijk volwassen in de wacht te slepen.

 • Volle aandacht voor zijn begeleidster van Max, de 3-jarige stier van Ed en Marian Neerincx in Elst.

  Volle aandacht voor zijn begeleidster van Max, de 3-jarige stier van Ed en Marian Neerincx in Elst.

 • Lieve van de Boerlanderij van Dennis Boerland werd kampioen vrouwelijk 3 jaar en ouder. De koe toont veel lengte met een enorm ruim bekken.

  Lieve van de Boerlanderij van Dennis Boerland werd kampioen vrouwelijk 3 jaar en ouder. De koe toont veel lengte met een enorm ruim bekken.

 • Kampioen mannelijk 3 jaar en ouder en Best Nederlands gefokt werd Max. De stier werd omschreven als het prototype van de Blonde.

  Kampioen mannelijk 3 jaar en ouder en Best Nederlands gefokt werd Max. De stier werd omschreven als het prototype van de Blonde.

 • De elegante Ortensia van A. Brink in Klarenbeek werd kampioen 1-2 jaar.

  De elegante Ortensia van A. Brink in Klarenbeek werd kampioen 1-2 jaar.

 • Pistard van Henk Visscher in Dalfsen werd kampioen tot 1 jaar en omschreven als rastypisch, elegant met veel vlees en goed beenwerk.

  Pistard van Henk Visscher in Dalfsen werd kampioen tot 1 jaar en omschreven als rastypisch, elegant met veel vlees en goed beenwerk.