Partner
Foto: Barenbrug RundveePartner

Nu groenbemester zaaien, straks kiezen

Wat is er mooier dan komend voorjaar op elk moment te kunnen kiezen wat je met een perceel gras doet. Behoud je het als een absoluut topperceel voor de productie van kuilgras? Of ploeg je het perceel toch om en gebruik je het voor de maisteelt?

GreenSpirit●2-JarigProductiegras is ideaal om dit najaar in te zetten wanneer je nog niet zeker weet wat je teeltplan voor komend jaar is.

Italiaans raaigras met bewezen kwaliteit

Italiaans raaigras is er in vele kwaliteiten. De meeste Italiaans raaigrassen kenmerken zich door een enorme zaadopbrengst, dus goedkope productie. De kwaliteit van deze rassen laat nogal eens te wensen over.

Kies je voor GreenSpirit●2-JarigProductiegras, dan weet je zeker dat je goed zit. Alle componenten van de mengsels zijn beproefd en staan op de topposities van de Rassenlijst. Barenbrug heeft bij het samenstellen van het mengsel uitsluitend gekozen voor rassen die goed scoren op bovengrondse productie en maximale voederwaarde. De opbrengst verrast je dus altijd positief.

Standvastiger en beter berijdbaar gewas

GreenSpirit●2-JarigProductiegras onderscheidt zich ook van standaard Italiaans door een hogere persistentie. Het gewas is standvastiger, beter berijdbaar. Ook oogst je door deze eigenschappen een schoner gewas. Kuilen van GreenSpirit●2-JarigProductiegras zijn fris en met een laag aandeel ruw-as. De intensieve beworteling verhoogt in korte tijd het organischestofgehalte van de bodem. Daardoor is het mengsel ook zeer geschikt voor inzaai als groenbemester.

Hoogste drogestofopbrengst

GreenSpirit●2-JarigProductiegras is bekend om het ras Barmultra II. Dit Italiaans raaigras heeft de hoogste drogestofopbrengst in de eerste snede bij najaarsinzaai in de groep met tetraploïde rassen. Barmultra II staat al sinds jaren op de Belgische rassenlijst. Nog steeds staat dit ras bovenaan de Rassenlijst door zijn uitstekende drogestofopbrengst. Ook op de productiekenmerken roestresistentie (8,0) en persistentie (7,4 scoort Barmultra II uitstekend. Vanaf dit najaar zit ook de nieuwe topper Aeros in het mengsel.

Goed zorgen voor je bodem

Veranderende regelgeving stimuleert je om meer uit een groenbemester te halen. De keuze voor een goede groenbemester is hiervoor de eerste stap. Bovendien zijn veehouders op zand- en lössgrond verplicht om na de mais voor 1 oktober een groenbemester te zaaien. Heb je geen onderzaai in de mais dan is GreenSpirit●2-JarigProductiegras een goede keus.

Meer weten? Vraag het de GreenSpirit-dealer

Voor meer informatie en advisering over GreenSpirit●2-Jarig Productiegras kun je terecht bij de GreenSpirit-dealer bij jou in de buurt.

Beheer
WP Admin