PluimveeNieuws

Nominaties pluimvee-innovatieprijs bekend

Eersel – De nominaties voor de pluimvee-innovatieprijzen voor zowel de leg- als vleessector zijn bekendgemaakt.

De prijzen worden uitgereikt tijdens het symposium Hogere Pluimveegezondheid, dat wordt georganiseerd door Coppens diervoeding, Vepymo, Belgabroed, Vitelia, Het Anker, Pluimvee en Agrio.

Kanshebbers in de vleessector zijn Colsen BV (met de Poul-Ar mestverwerkingstechniek), Freshlight Agri (met luchtzuiverende verlichting) en vleeskuikenhouder Jan Kuenen, die samen met Heltink BV en nieuw voersysteem heeft ontwikkeld waarmee ook zure en vochtige producten kunnen worden gevoerd.

In de legsector zijn de genomineerden MS Schippers (met het Ms Jet Stream systeem), pluimveebedrijf VOF Zandberg (met rattenwerende stroommatten) en de mmmEggies, die zich inzetten voor promotie van het Nederlandse ei.

Tijdens het symposium, dat plaatsvindt op 20 mei, kunnen deelnemers kiezen wie de prijs wint. Vorig jaar ging de prijs in de legsector naar de ‘Chicken Trolley’ van pluimveehouder Paul Geens. In de categorie vlees werd het X-trecksysteem van Egbert Wingens en John Aendekerk als meest innoverend gekozen.

Beheer
WP Admin