Premium
Naast de basisinkomenssteun is op vrijwillige basis deelname mogelijk aan zogeheten eco-regelingen in het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). - Foto: Canva en cover Concept Nationaal Strategisch Plan AlgemeenNieuws

Nieuw GLB: basispremie € 255 + € 40 per hectare

Reacties

 1. Zou het niet zo kunnen zijn, dat het financieel interessanter is als je geen gebruik maakt van glb en zodoende niet aan al die voorwaarden hoeft te voldoen? Ik weet o.a. nog niet hoe ik op een enigszins doelmatige wijze aan die vruchtwisseling kan voldoen. Van mij mogen ze dat geld houden als ze ons verder met rust laten met de verbouw van gewassen.

  1. Dat vroeg ik mij ook af. Zal de redacteur van dit artikel vast een antwoord op hebben.

 2. Vraag: door het verlagen van de basispremie gaat een gemiddeld bedrijf er volgens LTO 5 a 10.000 op achteruit. Het totale subsidie bedrag blijft beschikbaar, dus gemiddeld moet dat per bedrijf ook beschikbaar blijven, alleen via andere routes. Begrijp ik het goed dat ze bedoelen dat iemand die niets aanpast er dat bedrag op achteruit gaat? Dan zijn er ook die er op vooruit gaan toch door de mogelijkheden te benutten? Wat ik zou willen weten is wat die extra maatregelen die subsidie opleveren aan inspanning/aanpassing/materieel kosten. Want dat zijn wel extra kosten bij gelijkblijvend budget. OK, als je oud bent kan je je leeftijd niet verjongen voor extra premie….

  1. Heel goed gezien .
   Lto heeft het over die bedrijven die helemaal niks willen doen die gaan er op achteruit .
   Globaal gaan die bedrijven die wel tot een compromie berijd zijn er op voor uit .

 3. 800 miljoen euro per jaar GLB voor Nederlandse boeren. Wat de TAPP Coalitie betreft komt daar nog 600 miljoen euro per jaar bovenop, voor diverse extra betalingen. Zie rapport dat opgesteld is met hulp van o.a. landbouw organisaties en dierenwelzijns organisaties (partners TAPP Coalitie) en CLM:
  Deze betalingen komen dan uit een fonds, gevuld door heffingsinkomsten van het Rijk na invoering van een ‘eerlijke vleesprijs’ per kg product in de supermarkt.deze reactie is automatisch gemodereerd

 4. Met Sjaak heb je 2 mogelijkheden;
  *het is niet goed, of
  *het deugt niet.
  Wat een negatieve contra constructieve bestuurder.
  Iedere Nederlandse boer kan er juist op vóóruit gaan, kwestie van keuzes maken.

Beheer
WP Admin