Premium
Foto: ANP AlgemeenNieuws

Nederland heeft zorg om complexiteit van GLB

Reacties

  1. Ik heb nog niemand gehoord over “Het Waarom” van de sociale eisen m.b.t. arbeidsregels en wat onder deze arbeidsregels valt. De meest voor de hand liggende vraag is geldt dit voor arbeidstijd en geldt dit dan ook voor de boer met zijn gezin of alleen voor medewerkers? Wie en hoe controleert de overheid.
    Wat zijn de straffen bij eventueel niet naleven van deze wettelijke eisen? vermoedelijk zal de straf zo als meestal bestaan uit “Inhouden van de Brusselse gelden”. Dan is het duidelijk wat de achterliggende gedachte is “Boeren kunnen zich gezien de aard van het werk niet houden aan de sociale eisen en daarmee is de weg vrij voor Bezuiniging op de uitkeringen. Laten we deze eis koppelen aan alle andere investering vergrotende vernieuwing die op de landbouw afkomen. Kan dit leiden tot een versnelde schaal vergroting, waarbij de meeste boeren niet bij machte zijn het kapitaal op te brengen anders dan via kapitaal aantrekken van de geld markt (aandelen uitgifte). Dan komt een monopoly op de voedsel markt steeds dichterbij.

  2. Als het voor griekenland, roumenie te doen is, moet het voor nederland toch geen problemen geven? Nederland zal het zelf voor zijn eigen te complex willen maken! Linkse hobby’s onder de glb schuiven is heel wat anders.

Beheer
WP Admin