AlgemeenNieuws

Motorrijder komt om bij ongeval met trekker

Haaren – Bij een ongeluk met een trekker in het Brabantse Haaren is donderdagmorgen een 48-jarige motorrijder uit Sint-Michielsgestel om het leven gekomen.

De trekker werd volgens de politie bestuurd door een zestienjarige jongen uit Liempde. Hij sloeg rond 06.30 uur op de kruising van de Belversestraat en het Eind linksaf en zag daarbij waarschijnlijk de motorrijder over het hoofd, die van de andere richting kwam aanrijden. De man op de motor kon de trekker niet meer ontwijken en was vermoedelijk op slag dood.

T-rijbewijs

Onduidelijk is of de bestuurder beschikt over een T-rijbewijs. Dit rijbewijs is verplicht vanaf 1 juli dit jaar. Wie voor 1 juli 2015 een geldig auto- of vrachtwagenrijbewijs heeft, krijgt bij de eerstvolgende vernieuwing van het rijbewijs automatisch de categorie T bijgeschreven, degene die in bezit is van een trekkercertificaat, kan dit omwisselen voor een T-rijbewijs. Dat moet wel vóór 1 juli 2016. Iedereen die in het bezit is van een vrachtautorijbewijs krijgt automatisch de categorie T bijgeschreven, zowel voor als na 1 juli 2015.

Beheer
WP Admin