Software-uitbreiding QuadRate Pro is te installeren op de Monosem ValoTerra-zaaimachines. Ook op bredere werkbreedtes met meerdere elementen zijn vier verschillende motoren per element aan te sturen. - Foto: Martin Smits MechanisatieNieuws

Monosem ValoTerra zaait variabel met QuadRate Pro

Monosem, fabrikant van zaai- en schoffelmachines, komt met QuadRate Pro op de markt. Deze software-uitbreiding maakt het mogelijk om de zaaihoeveelheid, kunstmestgift en microgranulaat per rij te variëren aan de hand van taakkaarten.

Met de nieuwe software-uitbreiding QuadRate Pro kun je voortaan variabel zaaien met de elektrisch aangedreven precisiezaaimachine Monosem ValoTerra. De zaaimachine is onder andere geschikt voor het zaaien van mais, bonen, bieten en zonnebloemen.

De precisiezaaimachine drijft met een 56 voltsysteem tot 32 verschillende motoren aan op een 8-rijige zaaimachine. Hiermee is het mogelijk de dosering van de zaaihoeveelheid, meststoffen en twee granulaatsoorten gelijktijdig te veranderen. Het systeem is in staat om vier verschillende taakkaarten tegelijkertijd te lezen.

QuadRate Pro vanaf mei leverbaar

De software is enkel verkrijgbaar op de Monosem Touch Pro Isobus-terminals in combinatie met de ValoTerra-zaairij. De vrijschakeling is ook op eerder geleverde machines mogelijk. Importeur Farmstore in Cuijk (N.-Br.) heeft op dit moment nog geen prijs voor deze optie. Vanaf mei is de optie leverbaar en is ook de prijs bekend.

Meer artikelen over precisielandbouw lezen? Bekijk de themapagina de themapagina 'Precisielandbouw - Perfectioneer je teelt op basis van data'.
Beheer
WP Admin