Premium
De bezoekers van de open dag staan voor de silo met daarin de dikke fractie van het digestaat. De scheider zit in de container links. - Foto's: Jan Willem Schouten VarkensAchtergrond

Monomestvergister maakt de verwachting meer dan waar

Reacties

  1. Pas op met dit soort succesverhalen! Enig omrekenwerk laat zien dat deze installatie continue 36 M3 / ton varkensdrijfmest product. WUR literatuur gaat uit van 20 tot maximaal 30 M3, afhankelijk van de versheid van de mest. Dus hebben ze hier nu echt een toverdoos ontwikkeld of kunnen ze niet (eerlijk)rekenen? Daarnaast zijn er nog wel een paar kant tekeningen te plaatsen, bv de dunne fractie bevat nogal wat fosfor, afzetten in NL?. Al 6 maanden (!)ervaring met deze opstelling, wacht nog eens een 2-tal jaren en laat dan iets horen. Technische adviseurs/ installatie bedrijven die dit soort halve waarheden rondbazuinen, pas daar mee op!

  2. Waarom horen we over dit soort plannen niets in de landelijke media?? Komt ze zeker slecht uit!! Past niet in het plaatje waar de (linkse) politici naar toe willen !!

  3. Rutte wil graag met de boeren gaan praten toch. Stuur hem hier ff heen en dan weet hij dat het huidige stikstofplan linea recta de prullenbak in kan!

Beheer
WP Admin