Carola Schouten - Foto: Foto: Roel Dijkstra Fotografie/Marc Heeman AlgemeenNieuws

Minister Schouten is nummer 1 in FoodAgriTop50

Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten is de meest invloedrijke persoon in de food- en agribusiness in het bijzondere jaar 2020.

Ze staat bovenaan in de FoodAgriTop50 die de redactie van Food&Agribusiness jaarlijks samenstelt (voorheen onder de noemer AgriTop50). Schouten is degene bij wie alle lijntjes dit jaar samenkwamen, of het nu ging om stikstofrumoer of, ook als vice-premier, om coronabeleid.

Op nummer 2 in de ranglijst prijkt CEO Bert Jansen van het succesvolle aardappelbedrijf Avebe. De derde plek is voor Marit van Egmond, topvrouw van supermarktketen Albert Heijn.

Exclusief interview met Schouten over 2020

Lees op Foodagribusiness.nl een exclusief eindejaars-interview met minister Schouten, over hoe zij zich door dit jaar heen worstelde: ‘Dit beleidsterrein is een vat vol dilemma’s’.

Lees ook op Foodagribusiness.nl het interview met Marit van Egmond. Zij ziet in haar supermarkten van Albert Heijn meer vraag naar Nederlandse producten. Later volgt een interview met nummer 35 op de lijst: Marijke Everts van VanDrie Group, over de kalversector die dubbel wordt geraakt door corona.

FoodAgriTop50

Wie zijn de meest invloedrijke personen in de Nederlandse food- en agribusiness? Bekijk de gehele ranglijst, lees interviews en meer artikelen over deze personen en zaken die een grote stempel drukten op food & agri in 2020 op FoodAgribusiness.nl/FoodAgriTop50

Beheer
WP Admin