Premium
Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) op werkbezoek bij een kalverhouder in de Gelderse Vallei, begin dit jaar. - Foto: Herbert Wiggerman AlgemeenColumn

‘Minister laat boeren bungelen’

Reacties

  1. Hallo heren als het jullie nu nog niet duidelijk is dat de veestapel ingekrompen dient te worden dan wordt het jullie dus never en nooit duidelijk, in Nederland moet er ruimte gemaakt worden voor woningbouw want een varken heeft in Nederland een dak boven zijn hoofd maar dat geldt niet voor ieder mens.
    En je kunt wel tegen Tjeerd aan blijven pissen maar het helpt jullie niet Tjeerd heeft 2x zoveel kiezers die op hem stemmen dan er boeren zijn wanneer dringt dit eens tot jullie door.

    1. Het zit weer net Even anders; nooit gehoord van inflatie en hoge rente? De eerste bouwkavels worden al terug gegeven.., blijft over de sociale huurwoningen waar Vadertje pofstaat garant voor staat. Zou maar zuinig zijn op de landbouw miljarden!

  2. Vergaderboer het is helaas een feit dat dhr. de Groot van D(ictatuur)66 eenzlefde gedachtengoed aanhangt als de interviewers van onze “onafhankelijke” pers. Zij komen allemaal uit dezelfde wereld van de Yuppen die denken dat de wereld zal vergaan als de boeren doorgaan met Voedsel en biobased grondstoffen productie. Voedsel kunnen ze missen en zonder bio based gronstoffen geen nieuwe hernieuwbare wereld. Maar voor beide grondstoffen is nodig dat de boer tegen kosten NUL met vervuiling NUL produceert. Voor deze mensen is hun gedachtegoed een nieuw geloof ter vervanging van het oude Bijbelse.

  3. Piekbelasters moeten in april zichzelf aanmelden als piekbelaster. Het aanwijzen van die boerderijen wil de overheid niet zelf doen. Gaan boeren die zichzelf op een app piekbelaster zien zijn, zich niet aangeven dan krijgen ze later minder geld als schadevergoeding. Dat is makkelijk boeven vangen. Boeven moeten zichzelf aangeven en als ze dat niet doen, dan krijgen ze later meer straf als de politie ze heeft opgepakt. Ik geloof er niks van dat dat juridisch juist is. Het duurt weer jaren voordat de Hoge Raad de regering weer terugfluit.

    1. Het is heel simpel farmer , de overheid heeft bijna geen instrumenten om boeren voor stikstof te onteigenen ( ook al beweerd tjeerd wat anders ) , daarom hopen dat voldoende boeren zich vrijwillig melden ( en daarom is het aantal ook verhoogd van 600 naar 3000 , aangezien ze niet gericht uit kunnen kopen ) .

  4. Ben vooral benieuwd wat er voor eventuele verplaatsers voor bedrijven klaarstaan, of zijn die door de zelfde overheid weer bij opbod verpacht?(Flevoland.

Beheer
WP Admin