Premium
Lupineteelt. Opschaling van de teelt van vlinderbloemige gewassen is weerbarstig gebleken. - Foto: Michel Zoeter AlgemeenNieuws

Minister: 100.000 hectare vlinderbloemigen 2030 niet haalbaar

Reacties

    1. @han, eiwitgewassen hebben uiteindelijk juist meer verlies, en in de natuur bedoelt om andere gewassen van stikstof in de bodem te voorzien. Dus je zult menggewassen moeten telen. En dat is nog niet zo’n succes…

  1. @Nooijen. Je vergeet dat deze heren zich inzetten om het aantal dieren drastisch te verminderen om zo de stikstof uitstoot te reduceren. Al deze hektares waar nu nog koeien grazen zullen de komende jaren geen bestemming hebben en aangezien er geen stikstof verlies mag zijn op deze percelen, is hier de vlinderbloemige een uitkomst. Na erwten, bonen of zoete lupinen graan of aardappelen of groenten. Alleen het Groene Hart zal in dezen niet mee kunnen doen, te nat en geen draagkracht, hier wordt het muggenkweek + toerisme. Ik zie het al voor me de Randstad in het voorjaar onder de steekmuggen en allemaal vaccinatie halen tegen de meest enge ziektes.

  2. Kun je zien dat de minister en zijn club ambtenaren nog geen enkele les landbouwkunde hebben gehad. In Nederland is er op dit moment nog een 530.000 ha akkerland, stel dat hierop overal vlinderbloemige op zouden kunnen telen dan is de 100.000 ha al onbereikbaar…. de meeste ( zeker al dat ook nog biologisch moet) hebben een 1:6 rotatie nodig…. over onbereikbare doelen gesproken…. en straks de boeren de schuld geven als de bodemgezondheid naar de filistijnen is geholpen…

Beheer
WP Admin