Premium
Meer grasklaver en minder kunstmest leidt ook tot een lagere CO2 voetafdruk van de melk. Net zoals weidegang overigens. - Foto: Henk Riswick RundveeAchtergrond

Minder methaan is nodig in de melkveehouderij

Reacties

  1. Over de hoeveelheid uitstoot van mobiliteit heb ik grote twijfels. Als je schipholwatch raadpleegt merk je dat schiphol behoorlijk meer uitstoot dan altijd voorgehouden werd. Zelfs meer dan de landbouw bij elkaar. Schiphol wordt door de overheid de hand boven het hoofd gehouden. De uitstoot van de landbouw is onderdeel van de korte kringloop en dat kunnen andere sectoren niet zeggen!
    Landbouw krijgt zoals gewoonlijk de zwarte piet toegespeeld en krijgt daarbij de grootste opgave om te reduceren, zodat de andere sectoren achterover kunnen leunen.

  2. Hou jezelf alsjeblieft niet voor de gek; (mono)mestvergisten levert geen klimaatvoordeel, ook geen financieel voordeel. Het is slechts een verdienmodel voor toeleveranciers en banken. En broeikasgas per kg (meet)melk rekenen is een onjuiste weergave van de situatie, dat is hét manco van de kringloopwijzer. Het mantra dat intensief klimaatvoordeel levert houdt geen stand. Het is wederom slechts financieel voordeel voor de agroindustrie.

Beheer
WP Admin