Mozzarella - Foto: ANP RundveeNieuws

Milcobel goed op dreef met mozzarella

De Belgische zuivelcoöperatie Milcobel houdt haar voorschotmelkprijs voor april opnieuw gelijk op € 35,88 per 100 kilo (exclusief btw en bij 800.000 kilo melk). Het is vooral de afzet van mozzarella die de onderneming geen windeieren legt.

Milcobel betaalt net als over februari en maart voor vet € 3,0435 en voor eiwit € 5,6522 per kilo. Het gemiddelde voorschot van Milcobel ligt in de Boerderij-notering tot en met april op € 36,12 per 100 kilo.

Voornaamste reden voor de relatief goede resultaten die Milcobel momenteel boekt, is naar eigen zeggen het goede resultaat dat de coöperatie behaalt met de afzet van mozzarella. De zuivelonderneming verdubbelde in 2014 met de bouw van een tweede mozzarellaproductielijn haar productiecapaciteit voor mozzarella naar 50.000 ton. Het ging om een investering van € 30 miljoen.

Grootste mozzarellafabriek in Europa

De zuivelonderneming beschikt nu in Langemark over de grootste mozzarellafabriek in Europa. De vraag naar mozzarella is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. De kaas is bestemd voor onder meer de producenten van pizza’s en lasagne.

Bekijk de voorschotprijzen van melk via Boerderij op Maat.