Onbewerkte rundveedrijfmest is voor veel akkerbouwbedrijven op klei- en zandgrond de best passende meststof. - Foto: Hans Banus RundveeNieuws

Mestplace: kopers en verkopers van mest vinden elkaar sneller

Met de beperkte plaatsingsruimte voor dierlijke mest is er behoefte aan digitale mestmarktplaatsen. Naast Mestportaal is er sinds kort ook Mestplace van Agrifirm.

Door afnemende plaatsingsruimte viel het afzetten van runderdrijfmest voor een groot aantal melkveehouders de afgelopen periode niet mee. Om vraag en aanbod van mest in de regio bij elkaar te brengen, biedt Agrifirm sinds kort haar klanten het online platform Mestplace aan. Het is een digitale marktplaats waar Agrifirm-klanten gemakkelijk organische mest, drijfmest of vaste mest kunnen vinden en aanbieden.

Telers hebben behoefte aan een mestsamenstelling die goed past bij hun bouwplan en de bemestingsadviezen voor hun gewassen. Zij vinden op Mestplace een breed aanbod van organische mestproducten met gehalten, een transparante prijsstelling en een keuze aan transporteurs. Ook kunnen ze een vraag naar mest plaatsen en hun specifieke wensen en samenstelling van de mest kenbaar maken.

Lees ook: Rundveehouder, stuur meer op mestbehoefte van akkerbouw

Regie ligt bij boer

Veehouders en andere aanbieders van mest kunnen op het platform hun overschot aan organische mest aanbieden met de bijbehorende mestkarakteristieken en -gehalten erbij. Er is rechtstreekse uitwisseling tussen aanbieders en afnemers van mest. Agrifirm biedt het platform aan, maar is zelf niet betrokken bij afhandeling van de overdracht van mest. Boeren houden zelf de regie over wat ze met wie afspreken.

Meer transparantie

Op de website van Agrifirm kan iedereen het mestaanbod per regio zien met prijzen erbij. In het overzicht staan per twee weken prijzen vermeld van drijfmest en vaste mest in negen verschillende regio’s. Het platform vergroot daarmee de transparantie van de prijsstelling. De genoemde prijzen zijn een indicatie en geven een beeld van de actuele markt. Prijzen van zeugen- en kalvermest, dunne fractie, digestaat, mineralenconcentraat en vaste mest zijn op aanvraag verkrijgbaar.


Nieuwsbrief varkenshouderij

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen de varkenshouderij.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin