Premium
Het lossen van dierlijke mest bij een akkerbouwer. Als melkveehouders samen met akkerbouwers investeren in extra mestopslagcapaciteit, raakt de veehouder de mest kwijt en heeft de akkerbouwer altijd voldoende dierlijke mest op voorraad. - Foto: Koos Groenewold RundveeAchtergrond

Rundveehouder, stuur meer op mestbehoefte van akkerbouw

Reacties

  1. Tja einde derogatie betekent koeien op stal meer ploegen en hoge productie…, precies zoals Den Haag het liever niet ziet, inzetten op een gras derogatie dus!!

    1. Misschien is dat de oplossing: dreig met veel veehouders dat jullie meer gaan ploegen en de koeien op stal houden. Je kunt bij een lage bemestingsnorm beter mais telen dan gras. Mais brengt ook meer voer per ton mest. Hierdoor ( voldoende eigen ruwvoer) kan een akkerbouwer piepers verbouwen op je land waardoor je eenrelatie met hem krijgt ( voor mestafvoer). Er komt hierdoor meer chemie op je land en dat zou weer een reden zijn van de overheid om de derogatie terug te geven. Maar de overheid geeft dat niet: jouw overschotmest moet groen gas worden dus derogatie komt niet terug.

    2. Precies farmerbn, maar wat euro’s overmaken naar grondig, lto komt toch niet verder dan zoethoudertje Renure

Beheer
WP Admin