Foto: Mark Pasveer RundveeNieuws

Melkveebedrijf Van der Steege alsnog verkocht

Het melkveebedrijf in Marknesse van Henk en Erna van der Steege is alsnog verkocht.

Dat bevestigt Henk van der Steege. Het bedrijf, waar Van der Steege op het hoogtepunt 600 koeien molk, is verkocht aan een melkveehouder uit zuidelijk Flevoland.

Vreba Melkvee

Vreba Melkvee in Vredepeel, met ruim 2.500 koeien het grootste melkveebedrijf van Nederland, zou de boerderij aanvankelijk kopen. Die deal ketste op het laatste moment af. Begin vorig jaar werd duidelijk dat de verkoop uiteindelijk niet was doorgegaan en alleen de koeien van het bedrijf in Marknesse waren overgegaan naar Vredepeel. Eind 2020 werden, na een hoogoplopend conflict hierover tussen beide partijen, de fosfaatrechten van het bedrijf overgedragen aan Vreba Melkvee.

Bedrijf in zijn geheel voortgezet

Van der Steege is blij dat het melkveebedrijf dat hij heeft opgebouwd in zijn geheel wordt voortgezet door een melkveehouder die passie heeft voor koeien. “Het is toch een kindje van je”, zegt Van der Steege over de boerderij. Hij blijft betrokken bij het melkveebedrijf. Een deel van de grond is nog van Van der Steege en wordt in erfpacht uitgegeven aan de nieuwe melkveehouder.

Over het bedrag waarvoor de boerderij is overgedragen, wil hij geen mededelingen doen.

Beheer
WP Admin