Koeien onder de rook van Amsterdam. - Foto: Cor Salverius RundveeNieuws

Melkprijzen Cono en Leerdammer plussen licht

Cono verhoogt de basismelkprijs in maart met € 0,68 en komt uit op € 44,24 per 100 kilo melk.

Melkveehouders die recht hebben op de maximale toeslagen voor weidegang, Caring Dairy en Vlog, kunnen dit bedrag zien oplopen tot € 48,78 per 100 kilo melk. Het verschil met vorig jaar is gekrompen, toen betaalde de zuivelverwerker in dezelfde maand € 45,61 uit. Gemiddeld over drie maanden is het verschil met € 6,50 nog wel groter. Toen lag het gemiddelde nog net boven € 50 per 100 kilo melk.

Leerdammer verhoogt melkprijs met € 0,22

Leerdammer voert in april een kleine verhoging door van € 0,22 en betaalt in april € 45,62 per 100 kilo melk. Deze verhoging komt doordat de vetprijs stijgt. De eiwitprijs blijft gelijk. Bij maximale toeslagen kan deze melkprijs uiteindelijk op € 48,22 per 100 kilo melk uitkomen.

Hierin is een weidetoeslag van € 2 opgenomen en maximaal € 0,60 in het kader van ‘Duurzaam Leerdammer’. De toeslag is afhankelijk van de inspanning van melkveehouders. De prijzen zijn exclusief btw en gelden bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk. De bijdrage van € 0,055 aan ZuivelNL is in mindering gebracht.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  1. Bij leerdammer gaan er wel heel veel boeren weg doordat ze slecht betalen ,zakken zitten te vullen en arrogant dom beleid. (50 miljoen liter in drie maanden tijd) Ze vullen het gat op door A-ware twee dagen te verhuren. De vraag is hoe lang houden ze dit vol ,wat een dom volk daar

Beheer
WP Admin