Premium
Foto: ANP AlgemeenAchtergrond

Meepraten over nieuwe Brusselse landbouwwet

Reacties

  1. Het is een utopie dat je voor de gehele EEG gelijke eisen kunt stellen dat moet je ook niet willen. En waarom zouden eieren van Barnevelder kippen niet in Slovenië geproduceerd kunnen worden, als je gaat voor een regionaal product dan dien je er streekeigen voorwaarden aan te stellen bijvoorbeeld graan van Barnevelds bodem het zit hem juist in het steekeigene, daar moet je als producent voor staan een streek product is geen verdienmodel maar een levenswijze

  2. Frankrijk heeft naast gangbare producten ook aoc-producten. Dat zijn producten uit een bepaalde regio die op een bepaalde manier zijn gemaakt. Zoals camembert uit het gebied rondom camember en van normandische koeien. Alleen door die twee eisen is de concurrentie al miniem, voor de melkveehouder, zijn melkfabriek maar ook de supermarkt. Ook het milieu is goed af want er zijn eisen over graslandhoeveelheid, krachtvoer en dierwelzijn enz. Er is een gelijk speelveld voor iedereen ( ook de supermarkten).
    Nederland kan dat ook introduceren: friese kaas uit alleen friesland met fh koeien, weidegang enz. Of barneveldse eieren van de oude barneveldse kippen uit de veluwe. Boeren uit het buitenland staan dan automatisch buitenspel.

Beheer
WP Admin